ΔΟΚΑΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018

διεξαγωγή
Ημερ/νίες 20/06/2018 - 07/09/2018
Τοποθεσία Πολύκεντρο Δήμου Σητείας, Κονδυλάκη 16, Σητεία
Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ
18/06/2018 11:46  -  1 αναγνώσεις

«Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» είναι το θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο των Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

   Αυτό το καλοκαίρι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος  συντονίζει την πραγματοποίηση εργαστηρίων, που θα μεταμορφώσουν τις Βιβλιοθήκες σε εργοστάσια παραγωγής δεδομένων. Οι αριθμοί και τα δεδομένα θα γίνουν αντικείμενο καταγραφών και μετρήσεων από τα παιδιά-ερευνητές, τα οποία θα παρατηρήσουν στοιχεία της καθημερινότητας και θα αναζητήσουν πληροφορίες  κρυμμένες στη φύση αλλά και στην πόλη τους, στο παρελθόν αλλά και στον σύγχρονο κόσμο. Ταυτόχρονα, θα μάθουν να προστατεύουν και τα πολύτιμα προσωπικά τους δεδομένα μέσα στο Διαδίκτυο και τελικά θα κατανοήσουν τον τρόπο που οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε υλικό πρόσφορο για ερμηνεία και χρήσιμα  συμπεράσματα.

    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σητείας «ο Βιτσέντζος Κορνάρος», ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών,  προσκαλεί παιδιά από 5 έως 14 ετών να δηλώσουν συμμετοχή στα εργαστήρια που θα οργανωθούν και αυτό το καλοκαίρι με τη συνδρομή των εθελοντών και φίλων της Βιβλιοθήκης.

  Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 ξεκινά την Τετάρτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου. Οι δράσεις δεν έχουν κόστος συμμετοχής.

ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ : ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ  στις 18:00

Στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «ο Βιτσέντζος Κορνάρος»

( Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

v  ΔΟΚΑΣ, τηλ.2843023775    

v  Δημοτική Βιβλιοθήκη Σητείας,Κονδυλάκη 16 ( Πολύκεντρο του Δήμου)

https://www.facebook.com/Δημοτική-Βιβλιοθήκη-Σητείας-Ο-Βιτσέντζος-Κορνάρος-

https://network.nlg.gr/

 

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Αντιδήμαρχος Σητείας

Λεωνίδας Τερζής