02/11/2007, Ενδεχόμενο κρατικής χρηματοδότησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ 2008

28/01/2008 16:31  -  1108 αναγνώσεις

Η Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Κατερίνα Ζερβάκη απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Πολιτισμού, για το ενδεχόμενο κρατικής χρηματοδότησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ 2008.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής της κυρίας Ζερβάκη:

« Στη Σητεία, τη νοτιανατολικότερη πόλη της Κρήτης, την πατρίδα του Ομήρου της νεοελληνικής λογοτεχνίας, του Βιτσέντζου Κορνάρου, οργανώνονται κατ''  έτος ( από το 1983 και εντεύθεν) τους καλοκαιρινούς μήνες ( Ιούλιο- Αύγουστο) οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ.

Πρόκειται για δέσμη εκδηλώσεων ποικίλου περιεχομένου (μουσικές, θεατρικές, λογοτεχνικές, λαογραφικές, εικαστικές κ.λπ.) που απαντούν στις πνευματικές αναζητήσεις των δημοτών μας και μάχονται να καλύψουν την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για επικοινωνία με όλες τις γνήσιες μορφές τέχνης και να θωρακίσουν την αντίστασή τους ενάντια στα υποπροϊόντων τεχνών. 

Το κόστος των εκδηλώσεων αναλαμβάνει ο Δήμος Σητείας συνεπικουρούμενος από τις ευγενικές χορηγίες φορέων και προσώπων της ευρύτερης περιοχής. Ουδέποτε έχει επιχορηγηθεί από Κεντρικό φορέα.

Επειδή πιστεύουμε όλοι στην ανάγκη προαγωγής του πολιτισμού και καλλιέργειας των αισθητικών μας κριτηρίων και προκειμένου να ενισχυθούμε προς την κατάκτηση αυτού του στόχου , θα σας παρακαλούσαμε, εφόσον υπάρχει εκ μέρους σας η δυνατότητα, να επιχορηγήσετε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας, που προγραμματίζονται για το καλοκαίρι του 2008.

Επειδή βρισκόμαστε στη φάση του σχεδιασμού, της αναζήτησης και της κατάρτισης του προγράμματος μας, δεν είναι δυνατόν να σας αναφέρουμε συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά . Ενδεικτικά, σας αποστέλλουμε προς ενημέρωση σας, το περσινό πολιτιστικό μας πρόγραμμα του οποίου το κόστος ανήλθε στο ποσό των 60.000 ευρώ και πλέον. 

Στην προσπάθεια μας, λοιπόν, να καταρτίσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, παίρνουμε το θάρρος να ζητήσουμε και τη δική σας οικονομική σύμπραξη, ως απόδειξη ενεργού ενδιαφέροντος για όσα προάγουν την κοινωνική μας ταυτότητα και ‘''ανεβάζουν'''' το πολιτιστικό μας επίπεδο ».

                                                                            Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας