10/12/2007, Εορταστικές εκδηλώσεις ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

29/01/2008 11:50  -  1407 αναγνώσεις

Η Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Κατερίνα Ζερβάκη απέστειλε στους Δημότες Σητείας την παρακάτω ενημερωτική επιστολή στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2007.

« Λίγες μέρες απομένουν για να γιορτάσει ολόκληρος ο χριστιανικός κόσμος, μια από τις πιο μεγάλες γιορτές, τη γιορτή των Χριστουγέννων. Όλοι ζούμε σε μια ατμόσφαιρα προσμονής και προετοιμασίας, με ένα αίσθημα αναμονής της γιορτής, αναμονής της χαράς.

Το διάχυτο αυτό αίσθημα καλής προσδοκίας, ενισχύεται και τονίζεται πάντα από την περιρρέουσα εορταστική ατμόσφαιρα. Γι'' αυτό σε όλες τις πόλεις, από όλους τους Δήμους καταβάλλεται προσπάθεια να δοθεί ένα ιδιαίτερο χρώμα και να καλλιεργηθεί ένα ιδιαίτερο κλίμα την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Τούτη την ανάγκη υπηρετώντας και ο Δήμος Σητείας- παρά τις μικρές οικονομικές του δυνάμεις- σκέφτεται να εκπληρώσει απέναντι στους πολίτες του. Τα κατάφωτα Χριστουγεννιάτικα δέντρα σε περίοπτες θέσεις της πόλης, ο ιδιαίτερος φωτισμός των φυσικών δέντρων, η νέα, δόκιμη αισθητικά, φάτνη που θα στηθεί στην Κεντρική Πλατεία, τα εορταστικού περιεχομένου επιστύλια, η μουσική, είναι μερικά από εκείνα τα στοιχεία που θα συνθέσουν τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη Σητεία.

Επιπλέον προγραμματίζονται διάφορες εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους που θα καλύψουν τη δεδομένη ενεργητικότητα των ημερών και βέβαια, καθότι ‘'' ουκ επ'' άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος''''.

  • Στις 18/12, θεατρική παράσταση για τα παιδιά. Οι Αθηναϊκές μαριονέτες της Κάρμεν Ρουγγέρη με τίτλο ‘'' Κοππέλια''''. Το θέατρο μετατρέπεται ειδικά για να φιλοξενήσει 40 πανέμορφές χειροποίητες κούκλες, τις οποίες κατευθύνουν ειδικευμένοι καλλιτέχνες. Οι μαριονέττες είναι ντυμένες με πολύχρωμα καλόγουστα κοστούμια ραμμένα στο χέρι. Η Μουσική του έργου μελωδική και υπέροχη. Το Σκηνικό ένα ολόκληρο χωριό.
  • Στις 30/12 Μουσική, χορός, τραγούδι από το μουσικό σχήμα του Γενικού Λυκείου Σητείας στην πλατεία. Οι νεολαίοι μας προσδίδουν το δικό τους τόνο στο εορταστικό κλίμα.
  • Παιδικές Χορωδίες παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μπροστά στη φάτνη.
  • Στις 24/12 και 31/12 η Φιλαρμονική σε κάλαντα και εορταστικά τραγούδια στην πλατεία.
  • Κάλαντα από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Σητείας και οδηγικά παιχνίδια.
  • Παραμονή Πρωτοχρονιάς η καθιερωμένη υποδοχή του Αϊ- Βσίλη
  • Στις 5/1 θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ το έργο του Χιλιανού συγγραφέα Egon Wolff " Τα Χάρτινα Λουλούδια''''. Το έργο σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη, το οποίο έχει κερδίσει το πιο αξιόλογο θεατρικό βραβείο της Λατινικής Αμερικής CASA DE LAS AMERICAS, ζωγραφίζει με λεπτές πινελιές την καταστροφή μιας αδιάφορης Αστικής Τάξης προς τους ρημαγμένους, την απελπισμένη φτώχεια της Χιλής.

Η Φιλαρμονική θα περιέλθει και σε Δημοτικά Διαμερίσματα.

Όλα τούτα αποτελούν συνήθειες των ημερών που ακολουθούμε κατά παράδοση. Πολλές φορές μάλιστα κρίνονται απαραίτητα για την ανατροφοδότηση της ψυχικής μας υγείας, για την εξασφάλιση μιας ισορροπίας στη ζωή μας που έχει ανάγκη να ξεφεύγει από τη ρουτίνα, την αχλύ της καθημερινότητας.

Όμως μεγαλύτερη ανάγκη είναι να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα εσωτερικά, στο βάθος της ψυχής μας που αν οικειωθεί τα μηνύματα του Θείου Μυστηρίου, θα αφυπνίσει το αίσθημα του σκοπού και του νοήματος της ζωής μας. Κι έτσι μπορεί να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας μέσα στο πολύβουο πλήθος, τον εαυτό μας και τους στόχους μας ».

                                                                     Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας