13/02/2007, Ενημερωτικό δελτίο τύπου

13/04/2007 12:21  -  1164 αναγνώσεις
  1. Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης είχε πολύωρη συνεργασία με τον Βουλευτή Λασιθίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, για θέματα τα οποία απασχολούν το Δήμο και για τα οποία έχει ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο με ερωτήσεις ο κ. Βουλευτής. Αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις γύρω από την πρόοδο του Δήμου και συμφώνησαν σε μια μελλοντική συνεργασία και με τον άλλο Βουλευτή Λασιθίου σε μια κοινή συνάντηση προκειμένου να ασκηθεί πολιτική πίεση για την προώθηση θεμάτων του Δήμου που παρουσιάζουν προβλήματα στην χρηματοδότηση όπως τα Αθλητικά έργα.
  2. Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, τον Δήμαρχο Σητείας επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Διοικητής των Αστυνομικών Σχολών Ταξίαρχος κ. Γατσάς Βασίλειος συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων Σητείας κ. Κουκουράκη Μανόλη. Συζήτησαν θέματα που αφορούν την λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων και παρέδωσε ο κ. Ταξίαρχος την πλακέτα των Σχολών της Αστυνομίας ως αναμνηστικό της επίσκεψης του, ενώ ο Δήμαρχος του χάρισε ένα βιβλίο ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου.
  3. Παραβρέθηκε επίσης την ίδια ημέρα στην τελετή αποκαλυπτηρίων ηρώου πεσόντων της Αεροπορίας που έχει φιλοτεχνήσει ο Σητειακός καλλιτέχνης κ. Μιχελιδάκης Νίκος εις μνήμη των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, Ανθυποσμηναγού Δουκαλάκη και του Σμηνίτη από την Κάτω Επισκοπή Πισκοκεφάλου Κοντογιαννάκη. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ, πρώην Διοικητές της μονάδας της Ζήρου, ο Δήμαρχος Λεύκης, ο Αντινομάρχης κ. Πατεράκης Θεόδωρος και πολλοί άλλοι στους οποίους ο Διοικητής Ταξίαρχος κ. Ροζής έδωσε αναμνηστικές πλακέτες με το έμβλημα την μονάδας.
  4. Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας και συζήτησαν το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2007 καθώς και την τροποποίηση του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και τις πιστώσεις του 2007. Το τεχνικό πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται ως ρεαλιστικό και αναπτυξιακό, προβλέπει δράσεις που θα αποδώσουν νέες υποδομές στον τομέα του Αθλητικού όπως είναι η κατασκευή του Στίβου 200μ. με Ταρτάν στο Γυμνάσιο, καθώς και η κατασκευή θερμαινόμενου Κολυμβητηρίου στο Κέντρο Νεότητας. Για πρώτη φορά αποδίδεται στα Τοπικά Διαμερίσματα ολόκληρο το ποσό που θα αναλογούσε εάν λειτουργούσαν οι πρώην κοινότητες. Ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος 303.000 € θα διατεθεί επίσης για την Αγροτική Οδοποιϊα καθώς επίσης και σε μελέτες για την προετοιμασία έργων επεξεργασίας λυμάτων των Τοπικών Διαμερισμάτων, καθώς επίσης και μελέτες για την ωρίμανση έργων που θα προταθούν στο Δ΄Κ.Π.Σ. Η εισήγηση του Δημάρχου ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο με μια μειοψηφία μόνο, όσον αφορά την κατασκευή του Κολυμβητηρίου το οποίο δεν θεωρεί έργο προτεραιότητος ο κ. Διαλυνάς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ