14/03/2007, Δελτίο τύπου - Σύσκεψη 14-3-2007

13/04/2007 13:25  -  1142 αναγνώσεις

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π ΟΥ

 

 1. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα Τετάρτη 14/3 στο γραφείο του Δημάρχου Σητείας, με τη συμμετοχή του Αντινομάρχη Λασιθίου κ. Πατεράκη Θεόδωρου και της αρμόδιας για θέματα παιδείας Αντιδημάρχου καθώς και του Δ/ντή Προγραμματισμού της Νομαρχίας και συζήτησαν τον προγραμματισμό Σχολικής Στέγης για τα επόμενα 5 χρόνια όπως αυτή ψηφίστηκε από το Δ.Σ.
  • Νέο κτίριο Δημοτικού Σχολείου και Ειδικών Σχολείων
  • Νέο συγκρότημα των δύο Γυμνασίων
  • Προσθήκη αιθουσών και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο
  • Νέο κτίριο Τ.Ε.Ε
  • Νέο κτίριο Νηπιαγωγείου Πισκοκεφάλου και προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Πισκοκεφάλου.
  • Προσθήκη κατ΄ επέκταση στο 2ο Νηπιαγωγείο Σητείας
  • Προσθήκη αιθουσών στο Γυμνάσιο Τουρλωτής.
 2. Ζητήθηκε η στήριξη του προγράμματος από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ενταχθούν στο 4ο Κοινοτικό πλαίσιο Στήριξης (Κ.Π.Σ), τα εξής Σχολικά κτίρια.


 3. Τα σχολικά αυτά κτίρια θεωρούνται απαραίτητα για τη βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης του Δήμου Σητείας τα επόμενα χρόνια.Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης συναντήθηκε επίσης με κλιμάκιο της ΕΔΥΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος και τους εκπροσώπους της εταιρείας ΕΡΚΑΤ Α.Ε. στο χώρο του Αεροδρομίου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την άμεση έναρξη κατασκευής του νέου Αεροσταθμού, του οποίου η χρηματοδότηση ύψους 7.000.000€ προέρχονται από Εθνικούς πόρους.Κατά τη σύσκεψη ο Δήμαρχος ζήτησε την επέκταση του φυσικού αντικειμένου της εργολαβίας, ώστε να υλοποιηθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα που προβλέπει η μελέτη με την κατασκευή νέου πύργου ελέγχου και αμαξοστασίου. Ο χρόνος ολοκλήρωσης είναι 2 έτη αλά από την εταιρεία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ