17/10/2007, Ενημερωτική ημερίδα Δήμου Σητείας και Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας με θέμα : ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

28/01/2008 13:25  -  1167 αναγνώσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στην πόλη της Σητείας , η ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: 

"Νέος Αναπτυξιακός Νόμος : Επενδυτικές Ευκαιρίες για τις Επιχειρήσεις της Σητείας''''

που οργανώθηκε από το Δήμο Σητείας και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Στην Ημερίδα αναλύθηκαν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις ένταξης των τοπικών Επιχειρήσεων στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, καθώς και τα εξειδικευμένα στις ανάγκες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, προϊόντα και υπηρεσίες της συγκεκριμένης τράπεζας. Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Μυρτάκης Νίκος ανέλυσε με την εισήγηση του τις Χρηματοδοτικές και Επενδυτικές Ευκαιρίες για τις Επιχειρήσεις της Σητείας.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης στην ομιλία του έθεσε το προγραμματικό πλαίσιο που θα κινηθεί ο Δήμος Σητείας τα επόμενα χρόνια στο τομέα των επενδύσεων και γενικότερα της οικονομικής ανάπτυξης στη Σητεία:    

«Είναι απαραίτητο να θέσουμε νέες βάσεις στους δεσμούς μας για τη ‘'' Σητεία του Αύριο''''. Διότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ευρύτερη συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων, που να μπορεί να υποστηρίξει μια σειρά μεγάλων αλλαγών, μεταρρυθμίσεων που τόσο ο τόπος μας ζητάει.

Μια πλατιά συμμαχία που ξεφεύγει από την απλή αντίληψη της συναίνεσης και προχωρά ένα βήμα παραπέρα...

Είναι μια νέα αρχή... Μια νέα αρχή που:

Ο κάθε επιχειρηματίας να μπορέσει να επικεντρωθεί στη δουλειά του, στο προϊόν του, στο marketing, την ανταγωνιστικότητά του.

Είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν νέες δραστηριότητες.

Η ίδρυση Βιοτεχνικού Πάρκου αποτελεί ένα ακόμα στόχο μας.  

Εμείς σαν Δήμος Σητείας, έχουμε φιλόδοξους στόχους για τον τόπο μας. Αλλά ξέρουμε ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτά τα οποία υποσχόμαστε. Να αποκαταστήσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης για το μέλλον της Σητείας. Χρειαζόμαστε συνοδοιπόρους σε αυτήν την προσπάθεια...

Ξέρουμε ότι ο τόπος μας πέτυχε σημαντικούς στόχους στο παρελθόν αλλά υπάρχουν ακόμα σημαντικές ελλείψεις...και εμείς περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον γνωρίζουμε καλύτερα τις ελλείψεις που πρέπει ακόμα ως τόπος να καλύψουμε. Ο Δήμος Σητείας είναι έτοιμος να αναλάβει το χρέος που έχει απέναντι στους Δημότες του.  

Είμαστε έτοιμοι, με το Πρόγραμμά μας, να οδηγήσουμε τη Σητεία σε μια νέα δημιουργική πορεία».

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος Ηγούμενος Ι. Μονής Τοπλού κ. Φιλόθεος, ο Δήμαρχος Λεύκης κ. Δρακάκης Γιάννης, ο Αντινομάρχης Λασιθίου κ. Πατεράκης Θοδωρής, οι Αντιδήμαρχοι Σητείας κυρ. Κατερίνα Ζερβάκη, κ. Μιχάλης Πρωτογεράκης και κ. Μανώλης Τσιφετάκης, ο κ. Ξενικάκης Αντώνης Πρόεδρος της Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Σ, ο Πρόεδρος του  Δ.Σ  Συλλόγου Ξενοδόχων Σητείας κ. Αικατερινίδης Νικόλαος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζερβάκης Γιώργος και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Σητείας.

                                                                     Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας