21/05/2007, Σύσκεψη στο Δήμο Σητείας με τη συμμετοχή της υπεύθυνης της Δ/νσης ΠΕΧΩ κ. Κιλάδη Κικής

14/06/2007 16:38  -  1165 αναγνώσεις

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π ΟΥ

Την Πέμπτη 17/5/07 έγινε σύσκεψη στο Δήμο Σητείας με τη συμμετοχή της υπεύθυνης της Δ/νσης ΠΕΧΩ κ. Κιλάδη Κικής, του Δημάρχου Σητείας κ. Νίκου Κουρουπάκη, του μελετητή του ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου πολεοδόμου κ. Χουρδάκη Αντώνη, του Προϊσταμένου πολεοδομίας κ. Φραγκιαδάκη Ευάγγελου καθώς και της επιτροπής Πολεοδομικής και οικιστικής Ανάπτυξης του Δημ. Συμβουλίου που απαρτίζεται από τους:

Τσουκνάκη Νίκο - Πολιτικό Μηχανικό

Λαντζανάκη Ανθή - Πολιτικό Μηχανικό

Σπυριδάκη Στυλιανό - Μηχανικό - Δημ. Σύμβουλο

Παπαδάκη Χάρη - Αρχιτέκτονα

Παπαδάκη Ιωάννη - Πολιτικό Μηχανικό

Το θέμα συζήτησης ήταν η ανάλυση και διευκρίνιση ορισμένων σημείων της απόφασης του Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης που προβλέπει ρυθμίσεις που ίσως χρειάζονται διόρθωση. Όπως επεσήμανε και η υπεύθυνη της ΠΕ.ΧΩ το ΣΧΟΟΑΠ Σητείας είναι το 1ο στην Ελλάδα και ως εκ τούτου έχει τα προβλήματα του κάθε αρχή και δύσκολη.

Σήμερα Δευτέρα σε νέα συνεδρίαση επιτροπής Πολεοδομικής και οικιστικής Ανάπτυξης συζητιούνται οι πιθανές αλλαγές στη διατύπωση των διαφόρων ρυθμίσεων ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν παραδοσιακούς και διατηρητέους οικισμούς και την αρτιότητα των οικοπέδων σ΄ αυτούς.

Οι τελικές προτάσεις θα τεθούν υπ΄ όψη του Δημοτικού Συμβουλίου για απόφαση - πρόταση προς το ΣΧΟΠ και το Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης για πιθανή διόρθωση.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Κουρουπάκης τόνισε την αξία του χωροταξικού σχεδίου για την ανάπτυξη του Δήμου και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα στηριχθεί το ΣΧΟΟΑΠ από τους τεχνικούς του Δήμου και την Πολεοδομία.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ