23/10/2007, Πρόταση Βράβευσης

28/01/2008 13:46  -  1153 αναγνώσεις

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Σητείας επέλεξε ο Δήμος Σητείας προκειμένου να βραβευθεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα πλαίσια του προγράμματος " Εκδηλώσεις προώθησης στήριξης εθελοντισμού- Βράβευση εθελοντικών οργανώσεων και εθελοντών πολιτών, που δραστηριοποιούνται στους τομείς Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας" .

Αιτιολογώντας τη συγκεκριμένη πρόταση ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης στην επιστολή που απέστειλε στην 7η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης αναφέρει ότι:

« Προτείνουμε ως Δήμος Σητείας τη βράβευση του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πρόεδρος από ιδρύσεως του 1993 μέχρι και σήμερα διατελεί ο αιδεσιμολογιώτατος Γεώργιος Γουλιέλμος, του οποίου η ανιδιοτελής προσφορά και η συνεχής μέριμνα για την ανακούφιση του πάσχοντος και αναξιοπαθούντος συνανθρώπου, είναι πανθομολογούμενη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε δράσεις που διεκπεραιώθηκαν υπό την εποπτεία του:

  • Οργάνωση και πραγματοποίηση δύο αποστολών με τρόφιμα και ρουχισμό στη Βοσνία.
  • Φιλοξενία στη Σητεία 20 παιδιών από τη Βοσνία για ένα μήνα.
  • Περίθαλψη λαθρομεταναστών (πάνω από 700 άτομα) που κατά καιρούς βρέθηκαν στη Σητεία.
  • Πραγματοποίηση τριών αιμοδοσιών κατ'' έτος ( από το 1995 και εξής) και συγκέντρωση περίπου 10.000 φιαλών αίματος προς διάθεση και εξυπηρέτηση των πολιτών.
  • Οργάνωση, πραγματοποίηση και συμμετοχή κατ'' έτος στους εράνους του Ερυθρού Σταυρού και του Αντικαρκινικού.
  • Εκπαίδευση Εθελοντριών Αδελφών και Εθελοντών Σαμαρειτών. Το Σώμα των Εθελοντών Σαμαρειτών αριθμεί σήμερα περί τα 30 μέλη ενώ η παρουσία τους '' ‘''όπου δει'''' είναι πράγματι άξια πολλών επαίνων. Η συνεχής και αγόγγυστη υποστήριξή τους οποτεδήποτε τους ζητηθεί ή και η αυθόρμητη διάθεση προσφοράς και συνεργασίας, εκπέμπει κοινωνική ευαισθησία και συνείδηση, καταυγάζει ειλικρινές ανθρώπινο ενδιαφέρον κα βαθιά φιλικότητα, ενώ αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία της αρμονικής συνεργασίας κοινωνικών δυνάμεων. Η συμπεριφορά τους είναι λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους κρίνουμε ότι η πρόταση μας πρέπει να τύχει και της δικής σας εκτίμησης ώστε να προκριθεί η βράβευση της συνολικής δραστηριότητας του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Σητείας.

Η απονομή δημόσιου επαίνου και η ηθική επιβράβευση της δράσης όλων εκείνων που αναλώνονται για το κοινωνικό όφελος, θα ενισχύσει τη διάθεσή τους περαιτέρω και θα συντελέσει στην καλλιέργεια εθελοντικής συνείδησης σε περισσότερους ».

                                                                              Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας