26/02/2007, Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σητείας

13/04/2007 13:16  -  1207 αναγνώσεις


Κατατέθηκε σήμερα 26-2-07 στο Πολεοδομικό Γραφείο Σητείας ολοκληρωμένη μελέτη κατασκευής ολοήμερου Νηπιαγωγείου Σητείας προκειμένου να εκδοθεί σχετική οικοδομική άδεια. Το οικόπεδο ευρίσκεται επί της οδού θερίσου και είναι δωρεά της συμπολίτισσά μας κ. Ψαράκη για το σκοπό αυτό.
Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο και υπόγειο συνολικού εμβαδού 550 τ.μ.


Τη μελέτη συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σητείας για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου, η οποία είναι φορέας υλοποίησης και έχει εντάξει το έργο στο Νομαρχιακό πρόγραμμα προϋπολογισμού 350.000 ΕΥΡΩ.
Η κατασκευή του Νηπιαγωγείου θα δώσει λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσχολικής στέγης.

Τακτικό μέλος της 5μελούς Εκτελεστικής επιτροπής Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, εξελέγη ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης κατά τη Γενική Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/2 στο Ηράκλειο.
Η εκπροσώπηση του Νομού μας στον Ενιαίο Σύνδεσμο Απορριμμάτων Κρήτης με την εκλογή του Δημάρχου Σητείας κ. Κουρουπάκη υπήρξε αναγκαία, δεδομένου ότι είναι σε εκκρεμότητα αρκετά θέματα που αφορούν σε επίπεδο Νομού, την Διαχείριση Απορριμμάτων.

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας, υπήρξε το Σάββατο 24/2 κατά τις ώρες της πρωτοφανούς νεροποντής. Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μηχανήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ και επιπρόσθετα επιτάχθηκαν δύο ιδιωτικοί εκσκαφείς.
Προβλήματα δημιουργήθηκαν στις περιοχές που εκβάλει ο ποταμός ΠΑΝΤΕΛΗΣ καθώς και οι παράπλευροι χείμμαροι λόγω υπερχύλισης. Ιδιαίτερα στις περιοχές Παραλιακού δρόμου Σητείας παλαικάστρου, Αγιά Φωτιάς, Πισκοκεφάλου, Μαρωνιάς, Άγιου Σπυρίδωνα.
Κατολισθήσεις επίσης είχαμε και σε άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα με αποτέλεσμα να κλεισθούν αγροτικοί δρόμοι τους οποίους προσπαθήσαμε να δώσουμε στην κυκλοφορία κατά προτεραιότητα.


Προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε δίκτυα της ΔΕΥΑΣ στην πόλη και στα Δ.Δ. καθώς και στο βιολογικό Σκοπής τα οποία, συνεργεία της ΔΕΥΑΣ προσπαθούν να αποκαταστήσουν.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους για την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν και να υποσχεθούμε στους Δημότες μας ότι εργαζόμαστε μακροπρόθεσμα για την καλύτερη οργάνωση όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε να είμαστε πιο άμεσοι και αποτελεσματικοί επ΄ ωφελεία των Δημοτών μας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ