28/12/2007, "Ημερίδα για το Βιτσέντζο Κορνάρο"

29/01/2008 15:02  -  1187 αναγνώσεις

H Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Κατερίνα Ζερβάκη στο πλαίσιο προγραμματικών κατευθύνσεων του Δήμου Σητείας  για προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Γραμμάτων, Τμήμα Συνεδρίων για οικονομική ενίσχυση της Ημερίδας για τον Βιτσέντζο Κορνάρο που ο Δήμος Σητείας έχει σκοπό να διοργανώσει στις 5 Απριλίου το 2008.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής της κ. Ζερβάκη:   

« Στις 5 Απριλίου 2008 ο Δήμος Σητείας, γενέτειρας πόλης του ποιητή ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ, προτίθεται να οργανώσει ημερίδα με περιεχόμενο τη μελέτη του μνημειώδους έργου του, ‘''ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ'''', που έχει εμπνεύσει και γονιμοποιήσει όλες τις μορφές τέχνης. Στόχος μάλιστα είναι η θεσμοποίηση της εκδήλωσης κατ'' έτος.

Για τη φετινή εκδήλωση ο καθηγητής Κλασσικής Φιλολογίας κ. Φάνης Κακριδής και η Πρόεδρος της Παλαιογραφικής Εταιρείας κ. Μαρία Πολίτη, ετοιμάζονται να προσεγγίσουν το θέμα. Έχουν στη διάθεσή τους παλιές τζαμένιες διαφάνειες που θα μετατραπούν σε dvd, καθώς και κομμάτια από τη μουσική του Μαμαγκάκη. Θεατρική ομάδα θα παρουσιάσει σκηνές από τον Ερωτόκριτο, ενώ μουσικό σχήμα θα αποδώσει επιλεκτικά κάποιους στίχους του.

Εισηγητές με ανακοινώσεις τους προβλέπονται περισσότεροι των δύο που προαναφέρθηκαν, ενώ το ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση και την παρακολούθηση της εκδήλωσης εκτιμάται υψηλό.

Επειδή πιστεύουμε ότι τα εγγενή στοιχεία του πολιτισμού μας θα πρέπει να προβάλλονται ιδιαίτερα ώστε να αποτελούν εφαλτήριο νέων κατακτήσεων, ζητούμε να στηρίξετε οικονομικά την πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής ημερίδας ».  

                                                                    Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας