30/10/2007, Καθυστέρηση έγκρισης της Πολεοδομικής Μελέτης της περιοχής ΚΟΛΟΝΕΛΛΟΣ Σητείας

28/01/2008 15:55  -  1209 αναγνώσεις

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Σταύρο Καλογιάννη για την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί για την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης της περιοχής ΚΟΛΟΝΕΛΛΟΣ Σητείας.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Σητείας:

« Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η Δ/νση Ο.Κ.Κ. της Γεν. Δ/νσης Πολεοδομίας του Υπουργείου, με το αρ. πρωτ. 265450/10-7-2007 έγγραφό της το οποίο απευθυνόταν στη Δ/νση Πολεοδομικού σχεδιασμού, ενέκρινε τη Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας της περιοχής ΚΟΛΟΝΕΛΛΟΣ Σητείας, διαβιβάζοντάς της μάλιστα και ένα θεωρημένο τεύχος της εγκεκριμένης μελέτης.

Έκτοτε και παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές οχλήσεις μας, η Δ/νση Πολεοδομικού σχεδιασμού δεν μας έχει ακόμα γνωστοποιήσει τις επόμενες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί προκειμένου να εγκριθεί η εν λόγω Πολεοδομική μελέτη. Επειδή λοιπόν όπως πολύ καλά γνωρίζετε η έγκριση της μελέτης αυτής έχει καθυστερήσει σε υπερβολικό βαθμό, με συνέπεια να έχουν δημιουργηθεί εύλογες ανησυχίες στους συμπολίτες μας για την τύχη της, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για την εξέλιξη και εν τέλει την έγκριση της Πολεοδομικής μελέτης της περιοχής ΚΟΛΟΝΕΛΛΟΣ, προκειμένου να καταστεί δυνατή και η έναρξη της πράξης εφαρμογής (η οποία προβλέπεται ούτως ή άλλως στη σχετική σύμβαση που είχε υπογραφεί με τους μελετητές το έτος 1996). Η ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών, θα απαλλάξει την πόλη μας από το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης δομήσιμης γης στην ευρύτερη περιοχή, δεδομένου ότι σήμερα οι οικιστικές πιέσεις για πρώτη κατοικία και για επαγγελματική στέγη στη Σητεία είναι παραπάνω από ασφυκτικές.

Σας υπενθυμίζουμε εξ'' άλλου, ότι την ευθύνη της ανάθεσης, της εποπτείας και της χρηματοδότησης της Πολεοδομικής μελέτης και της πράξης εφαρμογής, έχει εξ'' ολοκλήρου το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Αναμένουμε λοιπόν τις άμεσες ενέργειές σας για την επίλυση του ζωτικού αυτού για την πόλη μας ζητήματος και παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας σχετικά ».

Η επιστολή εστάλη προς ενημέρωση και ενέργεια και στους:

  • Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ν. Λασιθίου
    κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη

  • Βουλευτή Ν. Λασιθίου
    κ. Καρχιμάκη Μιχάλη

  • Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
    Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού

                                                                     Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας