2.2.2015.Συμμετοχή Δήμου Σητείας στην 5η Διακρατική Συνάντηση Εργασίας του Προγράμματος GRUNDTVIG με τίτλο: “Long life learning, a key to employability for the disadvantaged”.

02/02/2015 13:42  -  364 αναγνώσεις

Μέλη της ομάδας έργου του Προγράμματος  Grundtvig, που υλοποιείται από τον  Δήμο  Σητείας με βασικό θέμα την ανεργία στους νέους και κυρίως σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ,(“Long life learning, a key to employability for the disadvantaged”), συμμετείχαν στην  5η  Διακρατική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κατάνια της Σικελίας  από 26 έως 30 Ιανουαρίου.

Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τα σημαντικά προβλήματα που βιώνουν, κυρίως οι νέοι πολίτες,  για την ανεργία που μαστίζει άλλη μια χώρα  του ’’φτωχού νότου της Ευρώπης ΄΄ και τις συνέπειες που έχει στον κοινωνικό ιστό της. Επίσης ενημερωθήκαμε για τις δράσεις που αναπτύσσονται από τις τοπικές αρχές και φορείς, στην προσπάθειά τους  δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. 

Παράλληλα έγιναν παρουσιάσεις από τις συμμετέχουσες χώρες σχετικά με την ανεργία, καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι στην προσπάθειά τους να βρουν εργασία και μια σειρά από διαδικαστικά θέματα του προγράμματος.

Στις 11 έως 15 Μαΐου θα οργανώσουμε την 6η συνάντηση του έργου και θα  έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τις αποστολές από τις 7 συμμετέχουσες χώρες στη Σητεία.

Από τη μεριά του Δήμου Σητείας συμμετείχαν 2 μέλη της ομάδας έργου: ο Περάκης Βαγγέλης, υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος και η υπάλληλος του ΔΟΚΑΣ  Ελισάβετ   Καρνιαδάκη .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.eventmedia.ro/employability/

Σητεία 02-02-2015