23-6-2015.Τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα: <<Διατροφή & Ευεξία.Πρόλαβε το Διαβήτη ΤΩΡΑ>>.

23/06/2015 12:06  -  344 αναγνώσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΗΤΕΙΑΣ (Δ.Ο.Κ.Α.Σ)

 

Ο Δημοτικός οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (Δ.Ο.Κ.Α.Σ), το

τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, Τ.Ε.Ι Κρήτης (Παράρτημα Σητείας) στα πλαίσια του μαθήματος «Δημοπαθολογία της Διατροφής» Στ΄ Εξαμήνου, σε συνεργασία με το Πα.Γ.Ν.Η. και το Γενικό Νοσοκομείο Κ.Υ. Σητείας υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (7η ΥΠΕ) και του Δήμου Σητείας ,  θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιουνίου Τριήμερο Εκδηλώσεων με θέμα «Διατροφή & Ευεξία: Πρόλαβε το Διαβήτη ΤΩΡΑ»

Το τριήμερο εκδηλώσεων περιλαμβάνει: την 1η ημέρα, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 και κατά τις ώρες 17.00 έως 21.00, επιστημονική συνάντηση και σειρά ομιλιών στο Πολύκεντρο Δήμου Σητείας και συναυλία υπό την αιγίδα του Δήμου Σητείας, με το μουσικό συγκρότημα του Βαγγέλη Βαρδάκη στο κέντρο της πόλης με ώρα έναρξης 21.30. (Είσοδος 2€ για ενίσχυση του Συλλόγου ΑΜΕΑ Σητείας)

Τη 2η ημέρα, Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της δράσης «Ανοιχτό Νοσοκομείο 2015» και κατά τις ώρες 9.00 έως 15.00 θα πραγματοποιηθεί στη Ζήρο προληπτικός πληθυσμιακός έλεγχος και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τους Γιατρούς του Αιγαίου-Πα.Γ.Ν.Η. σε συνεργασία με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ. Σητείας  , του  Ιατρικού Συλλόγου Σητείας και της Τοπικής κοινότητας Ζήρου.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου από τις 16:00 θα υλοποιηθούν παράλληλες δράσεις στην πλατεία της πόλης

Ενημέρωση των πολιτών από τους φοιτητές του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας με στόχο την πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση του Διαβήτη στις 16:00.

 

Μάθημα Γαστρονομίας με συνταγές για Διαβητικούς στις 18:00.

 

Ποδηλατοδρομία στις 19:00 (σημείο εκκίνησης στην πλατεία της πόλης). 

Διαδραστικά παιχνίδια με τη συμμετοχή όλων των πολιτών.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου οι δράσεις θα κλείσουν με συναυλία από τα συγκροτήματα «καγαν» και «Γιώργος Παξιμαδάκης & Crispies» στο πάρκο στο κέντρο της πόλης με ώρα έναρξης 21.30.

(Είσοδος 2€ για ενίσχυση του Συλλόγου ΑΜΕΑ Σητείας)

Την 3η ημέρα, Κυριακή 28 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της δράσης «Ανοιχτό Νοσοκομείο 2015» και κατά τις ώρες 9.00 έως 15.00 θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία προληπτικός πληθυσμιακός έλεγχος και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τους Γιατρούς του Αιγαίου-Πα.Γ.Ν.Η. σε συνεργασία με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ. Σητείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας  στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ. Σητείας.

Σκοπός της παρούσας δράσης είναι τόσο οι φοιτητές να δραστηριοποιηθούν σε δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας στην κοινότητα, όσο και οι πολίτες να ενημερωθούν σε θέματα διατροφής, πρόληψης και προαγωγής της υγείας, με γνώμονα όλων τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που διαβιούν στη Σητεία.

Η Διημερίδα η οποία συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι Κρήτης, το Δήμο Σητείας, το Πα.Γ.Ν.Η., το Γενικό Νοσοκομείο Κ.Υ. Σητείας και την 7η Υ.Π.Ε εντάσσεται στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ‘Κορνάρεια 2015’ του Δήμου Σητείας.

 

 

    Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Α.Σ.

      Αντιδήμαρχος Σητείας

         Λεωνίδας Τερζής