20.8.2015.Πρόσκληση σε εικαστική έκθεση με τίτλο:«Μόνον εσέ, Ρωτόκριτε:ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου»

20/08/2015 13:34  -  487 αναγνώσεις

Ο Δήμος Σητείας και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (Δ.Ο.Κ.Α.Σ)  σάς καλούν στην εσπερίδα τέχνης αφιερωμένη στον Ερωτόκριτο, την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 20:00 μμ., στον Τεχνοχώρο του Δήμου  Σητείας .

 Στην εκδήλωση η ιστορικός τέχνης  Ίρις Κρητικού, επιμελήτρια της μεγάλης εικαστικής έκθεσης «μόνον εσέ, Ρωτόκριτε: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντσου Κορνάρου», που οργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  την περασμένη άνοιξη, θα παρουσιάσει τα έργα καθώς  και τον τρόπο με τον οποίο το σπουδαίο αυτό δημιούργημα  της Κρητικής Λογοτεχνίας εξακολουθεί να εμπνέει τους σύγχρονους καλλιτέχνες.

Στην έκθεση, της οποίας ο Δήμος Σητείας υπήρξε ένας από τους βασικούς χορηγούς, περιλαμβάνονται έργα 47 εικαστικών καλλιτεχνών σε επιμέλεια της κ.  Κρητικού, ενώ συμμετείχαν επίσης 20 σπουδαστές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, με την επιμέλεια του καθηγητή χαρακτικής Μανόλη Γιανναδάκη.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η επίκουρος καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Τασούλα Μαρκομιχελάκη, που είχε τη φιλολογική φροντίδα της έκθεσης.

 

                                                                 Ο πρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Α.Σ

                                                                      Αντιδήμαρχος Σητείας

                                                                        Λεωνίδας Τερζής