19/2/2008 Ανακοίνωση προς τους κατόχους σκύλων

19/02/2008 14:35  -  328 αναγνώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Σητείας και υπεύθυνος για θέματα καθαριότητας του Δήμου Σητείας κ. Παντελής Ανδρουλιδάκης και απευθύνεται στους κατόχους σκύλων.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Ανδρουλιδάκη:


« Ανακοινώνεται ότι, επειδή υπάρχουν αρκετά παράπονα από συμπολίτες μας, και το έχουμε διαπιστώσει και εμείς, για ρύπανση των δρόμων, οικοπέδων , παιδικών χαρών κ.λ.π από σκύλους, που συνήθως συνοδεύονται από τους κατόχους, τους παρακαλούμε για την εφαρμογή του άρθρου14 παρ.1 του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου Σητείας


‘'' Οι συνοδοί σκύλων είναι υποχρεωμένοι να φροντίζουν ώστε τα ζώα τους να μη ρυπαίνουν τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους. Να μην εισέρχονται σε πλατείες, πεζόδρομους, παιδικές χαρές, αθλητικούς και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους. Δεν επιτρέπεται επίσης η παρουσία σκύλων και άλλων ζώων σε θαλάσσιους χώρους λουομένων. Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 100,00 €''''.


Δεν είναι δυνατό, κατανοητό και ανεκτό οι συνοδοί σκύλων να τους βγάζουν βόλτα στους δρόμους ή σε άλλους δημόσιους χώρους, να αφήνουν τα κόπρανά τους και να δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη διατήρηση της καθαριότητας και να είναι σε βάρος της υγείας των πολιτών.

Παρακαλούμε θερμά τους κατόχους να λαμβάνουν τα μέτρα τους προκειμένου να εξαλειφτεί το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο.

Βέβαιοι για την ανταπόκρισή σας σας ευχαριστούμε ».


Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας