29/01/2008. Ανάπλαση Πλατείας και Κεντρικών Οδών Σητείας

04/02/2008 13:18  -  420 αναγνώσεις

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 14/1/2008 η υλοποίηση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ» προϋπολογισμού μελέτης 927.983,75 €.

Το έργο κατασκευάζεται με βάση την 17/2007 μελέτη που συντάχθηκε από τη Δ/νση Τεχν. Υπηρεσιών του Δήμου μας, χρηματοδοτείται κατά 80 % από το Ε.Τ.Π.Α. και κατά 20 % από Εθνικούς πόρους. Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 7/8/2007, με ανάδοχο την εταιρεία J.B. Α.Τ.Ε. Ι. ΒΑΜΒΑΤΣΙΚΟΣ και η σύμβαση της κατασκευής του υπογράφηκε στις 10/12/2007.

Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις που προτείνονται και οι οποίες θα βελτιώσουν τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και επισκεπτών της, είναι :

· Ανάπλαση του κήπου και της κεντρικής πλατείας της πόλης.

· Επεκτάσεις των πεζοδρομίων περιμετρικά του κήπου και διευθέτηση του χώρου περιμετρικά του αγάλματος του Άγνωστου Στρατιώτη.

· Πεζοδρόμηση της οδού Καραμανλή από τη συμβολή της με την οδό Α. Παπανδρέου έως τη συμβολή της με την οδό Ποσειδώνος.

· Πεζοδρόμηση της οδού 4ης Σεπτεμβρίου από τη συμβολή της με την οδό Καραμανλή έως τη συμβολή της με την οδό Δασκαλογιάννη.

· Επεκτάσεις των πεζοδρομίων της οδού Α. Παπανδρέου μέχρι την οδό Δημοκρίτου.

· Αύξηση των επιφανειών πρασίνου στον κεντρικό κήπο και δεντροφυτεύσεις των πεζόδρομων.

· Τοποθέτηση φωτιστικών.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν (φυσικοί κυβόλιθοι, τσιμεντόπλακες, λωρίδες έγχρωμου γρανίτη, φωτιστικά, κλπ.) εξασφαλίζουν ποιότητα και αντοχή στο χρόνο και στις ειδικές συνθήκες της παράκτιας ζώνης.

Το έργο το οποίο αναμένεται να αποπερατωθεί περί τα τέλη του έτους 2008, αποτελεί συνέχεια του μεγάλου έργου της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της πόλης που είχε ολοκληρώσει ο Δήμος μας στα μέσα της 10ετίας του ''90. Είναι βεβαίως προφανές ότι οι παρεμβάσεις αναπλάσεων του τύπου αυτού αποτελούν προσφορά στους πολίτες της Σητείας αφού αναβαθμίζουν το αστικό περιβάλλον της πόλης. Η παρούσα Δημοτική αρχή, γνωστή για την ευαισθησία της στα θέματα αυτά αλλά και συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στο λαό της Σητείας, θα συνεχίσει και στο μέλλον τον προγραμματισμό και την υλοποίηση ανάλογων δράσεων στην πόλη και στα τοπικά διαμερίσματα για να ομορφύνουμε την καθημερινότητά όλων μας, αλλά και για να κάνουμε την πόλη και τα χωριά μας ελκυστικότερα για τους επισκέπτες τους.

                                                                            Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας