06/02/2008 Έργο: Αθλητικό Κέντρο Σητείας ( Στίβος και Γήπεδο Ποδοσφαίρου )

06/02/2008 14:05  -  303 αναγνώσεις

Εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του έργου Αθλητικό Κέντρο Σητείας (Στίβος και Γήπεδο Ποδοσφαίρου) του οποίου η ολοκλήρωση αναμένεται εντός του 1ου τριμήνου του 2008.

Το έργο προτάθηκε το έτος 2000 μετά από πρόταση του - και - τότε Δημάρχου Νίκου Κουρουπάκη με την 368/15-11-2000 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ελλάδα 2004», ενώ το έτος 2002 εξασφαλίστηκε μέσω προγρ. σύμβασης με τη Ν. Α. Λασιθίου, συμπληρωματική χρηματοδότησή του. Το ίδιο έτος ολοκληρώθηκε η μελέτη του έργου με τη συνδρομή Τεχνικού συμβούλου. Δυστυχώς, με απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής αρχής (η οποία εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε λανθασμένη) αποφασίστηκε η τροποποίηση και ανασύνταξη της μελέτης του έργου το έτος 2004 με συνέπεια την καθυστέρηση της έναρξής του, κάτι που απέβη καταστροφικό για την υλοποίηση του έργου αφού εν τω μεταξύ εξαντλήθηκαν οι πόροι του προγράμματος «Ελλάδα 2004». Αυτό είχε σα συνέπεια οι εργασίες να διακοπούν επί μακρόν με άμεσο τον κίνδυνο το έργο να κινδυνεύει να μείνει ανολοκλήρωτο.

Η παρούσα Δημοτική αρχή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της προ ενός έτους και θέλοντας - όπως προεκλογικά είχε δεσμευθεί στους δημότες της Σητείας - να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου τόσο από πιστώσεις της ΣΑΤΑ όσο και από χρήματα που εξασφάλισε από σύναψη Δανείου, πιστώσεις οι οποίες διασφαλίζουν την πλήρη αποπεράτωση του γηπέδου.
Συνοπτικά, οι εργασίες που εκτελούνται στα πλαίσια της κατασκευής του έργου είναι οι εξής:
• Κατασκευή πλήρους αποστραγγιστικού δικτύου και περιμετρικού καναλιού συλλογής ομβρίων υδάτων.
• Διαμόρφωση αναγκαίων στρώσεων από θραυστό υλικό, προκειμένου να διαμορφωθεί η απαραίτητη υπόβαση του γηπέδου ποδοσφαίρου.
• Κατασκευή και τοποθέτηση περιμετρικής ανοξείδωτης μεταλλικής περίφραξης ύψους 3,00 m.
• Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα συνολικού πάχους 65 mm, ο οποίος φέρει εργαστηριακό πιστοποιητικό καθώς και πιστοποιητικό ελέγχου σε γήπεδα που έχει τοποθετηθεί ότι ανήκει στην νέα κατηγορία TWO Star FIFA Recommended εκπληρώνοντας τις νεότερες - και πλέον αυστηρές - κοινές απαιτήσεις των FIFA & UEFA (Μάρτιος 2005).
• Τοποθέτηση νέων μεταλλικών τερμάτων, διχτύων και διαγράμμιση του χλοοτάπητα.


                                                                               Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας