30/9/2008 Διεξαγωγή του Διεθνούς Τουρνουά Τένις με αμαξίδιο 'ΑΙΟΛΟΣ 2008'

30/09/2008 10:57  -  2085 αναγνώσεις

                                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σητείας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή του Διεθνούς Τουρνουά Τένις - Wheelchair Tennis Tour- με αμαξίδιο για άτομα με ειδικές ανάγκες ‘''EOLOS OPEN 2008''''  στη Σητεία από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου 2008.

Το συγκεκριμένο τουρνουά τένις με αμαξίδιο θα  πραγματοποιηθεί στην πόλη της Σητείας για τρίτη συνεχή χρονιά. Σ'' αυτό συμμετέχουν αθλητές υψηλού επίπεδου με κινητική αναπηρία από όλον τον κόσμο και είναι το μόνο που γίνεται στην Ελλάδα. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα δημοτικά γήπεδα τένις στις παραπάνω ημερομηνίες και συνδιοργανωτές θα είναι η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις- International Tennis Federation (ITF), ο Δήμος Σητείας και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Σητείας.

 O Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης στο χαιρετισμό του για τη διεξαγωγή του ΑΙΟΛΟΣ 2008 στο Δήμος Σητείας ανέφερε μεταξύ άλλων:

« Στην εποχή μας οι προκαταλήψεις και οι διαχωρισμοί δεν έχουν θέση. Είναι χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε ότι η επίδειξη ευαισθησίας δεν πρέπει να περιορίζεται σε λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Τα άτομα με κινητικά προβλήματα επιβεβαιώνουν με ένα θαυμάσιο τρόπο την προσήλωσή τους στις αρχές τους αθλητικού ιδεώδους και ανατροφοδοτούνται από τα προσκομιζόμενα οφέλη. Τη διάθεσή τους αυτή οφείλουμε να στηρίξουμε, το δικαίωμά τους δεν επιτρέπεται να αρνηθούμε. 

Ο Δήμος Σητείας κάνει πράξη τις έννοιες της αλληλεγγύης και εκτίμησης των δυνατοτήτων αυτών των συνανθρώπων μας. Γι'' αυτό και στηρίζει για 3η συνεχόμενη χρονιά τη διεξαγωγή  του Διεθνούς Τουρνουά Τένις με αμαξίδιο ΑΙΟΛΟΣ 2008 που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας

Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός αποτελεί πάνω από όλα ένα κοινωνικό αγαθό και σαν τέτοιο πρέπει να προσφέρεται σε όλους, με τους ίδιους όρους και το ίδιο περιεχόμενο. Η άθληση είναι μέρος των δικαιωμάτων των πολιτών και είναι στις προτεραιότητες μας η παροχή δυνατοτήτων για καλλιέργεια της σε όλες τις κατηγορίες και ομάδες των πολιτών.

Πολλά συγχαρητήρια στο Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Σητείας για τη διοργάνωση αυτού του τόσου σημαντικού διεθνούς τουρνουά αλλά και γενικότερα για τη συνολική τους προσφορά στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και γενικότερα στη διεξαγωγή του EOLOS 2008 ».

 

LazaridisO αθλητής Λαζαρίδης Γιώργος που για 3η συνεχόμενη χρονιά θα λάβει μέρος στο Διεθνές Τουρνουά Τένις που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας δήλωσε σχετικά :

« Η προσπάθεια αυτή αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας , αφού είναι το πρώτο και μοναδικό τουρνουά στην Ελλάδα , στο τένις με αμαξίδιο. Η οργανωτικότητα των συντελεστών και η γνωστή κρητική φιλοξενία σε συνδυασμό με τις άριστες καιρικές συνθήκες, δίνουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αναπτύξουν στο έπακρο την αγωνιστική τους δράση.

Τελειώνοντας και μια μέρα πριν την αναχώρηση μου για την παραολυμπιάδα του Πεκίνο, σας συγχαίρω θερμά για την προσπάθειά σας , σας βεβαιώνω για την ολόψυχη υποστήριξή μου ».

                                       Γραφείο Τύπου Ομίλου Αντισφαίρισης Σητείας

 

 

 

          

 

 

   

.