9/6/2008 Γραφείο Ενημέρωσης του Δήμου Σητείας για την Απασχόληση Ανέργων και Εργαζομένων

09/06/2008 09:43  -  131 αναγνώσεις

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    

Μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της Δημοτικής Αρχής Σητείας κατευθύνεται στον τομέα της Απασχόλησης των ανέργων δημοτών μας . Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην οικοδόμηση μιας ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ για όλους τους δημότες, ώστε να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή της.
Για την επιτυχία αυτού του στόχου δημιουργήθηκε πρόσφατα, μετά από απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου το ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Το γραφείο λειτουργεί με την ευθύνη του Αντιδημάρχου κ. Μανώλη Φουρναράκη, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μιχάλη Πρωτογεράκη, του Προέδρου της ΔΕΠΟΤΑΣ κ. Αντώνη Ξενικάκη, της υπαλλήλου του ΙΚΑ κ. Καλλιόπη Γαλετάκη και του υπαλλήλου του ΟΑΕΔ κ. Κώστα Παπαδάκη .
Το Γραφείο στεγάζεται στο κτίριο του Δήμου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία (απέναντι από την καφετέρια ΕΝ ΠΛΩ) και λειτουργεί όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Άμεσα θα αρχίσει η ενημέρωση- συνεργασία με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής για να καταγραφούν οι ανάγκες τους σε προσωπικό και οι ειδικότητες των προσφερόμενων θέσεων απασχόλησης. Στη συνέχεια θα ενημερωθούν οι άνεργοι της περιοχής μας, για τις προσφερόμενες θέσεις απασχόλησης.
Το Γραφείο για την Απασχόληση θα λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και με τέτοιο τρόπο, που θα αποκλείει απολύτως τις πελατειακές σχέσεις ενώ θα συμβάλλει στην συνεργασία με τις επιχειρήσεις και τους ανέργους.
Το όραμα μας στοχεύει σε μια κοινωνία ανάπτυξης, συνοχής και αλληλεγγύης, που να υπηρετεί την Απασχόληση. Σταθερά επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των ανέργων δημοτών μας στις θέσεις απασχόλησης, ώστε να αυξηθεί η απασχόληση σε τοπικό επίπεδο και να μειωθεί δραστικά η ανεργία.

 

                                                                Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας