18/2/2008 Αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων στο Δήμο Σητείας

18/02/2008 14:43  -  263 αναγνώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Oι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα και στην περιοχή μας, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα. Συγκεκριμένα το εθνικό δίκτυο στο κομμάτι Σκοπή, Χαμέζι ,Μέσα Μουλιανά μέχρι Λάστρο έκλεισε λόγω χιονοπτώσεων και κατολισθήσεων. Επίσης προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο:
1. Παρασπόρι -Σκορδίλο-Κρυά -Δάφνη
2. Κατσιδώνι- Σίτανος - Καρύδι
3. Μαρωνιά- Πάνω Επισκοπή - Άγιος Γεώργιος - Πραισσός
4. Ρούσσα Εκκλησιά - Ξερολίμνη
Τέλος δημιουργήθηκαν προβλήματα πρόσβασης σε ποιμνιοστάσια σε διάφορες περιοχές.

Συνεργεία με όλα τα μηχανήματα του Δήμου Σητείας, της ΔΕΥΑΣ και σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου και με άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κατέβαλαν προσπάθειες ώστε το παραπάνω δίκτυο να παραμείνει προσπελάσιμο.

Παρά τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση και τον παγετό που επικρατεί για περισσότερες από 24 ώρες, τα συνεργεία συνεχίζουν να καταβάλλουν προσπάθειες ώστε οι δρόμοι που ανήκουν στην ευθύνη τους να παραμείνουν προσπελάσιμοι. Συνεχείς έλεγχοι πραγματοποιούνται και παρεμβαίνουν κάθε φορά όπου υπάρχει πρόβλημα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σητείας θα παραμείνει σε ετοιμότητα όλο το 24ώρο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Τηλέφωνο Επικοινωνίας 6974766764, 28433-40500.Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας