13/2/2008 Αποκατάσταση ζημιών Κλειστού Γυμναστηρίου και Ανακατασκευή Στίβου 1ου και 2ου Γυμνασιού Σητείας

13/02/2008 10:49  -  271 αναγνώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί ένα ακόμα σημαντικό έργο για το Δήμο Σητείας ‘''Αποκατάσταση ζημιών Κλειστού Γυμναστηρίου Σητείας'''' μετά τη φιλοξενία λαθρομεταναστών το 2005.
Κατά την εκτέλεση του έργου έγιναν πολλές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση ζημιών αλλά και δυσλειτουργιών του Κλειστού Γυμναστηρίου. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε αποξήλωση και αλλαγή του αγωνιστικού τάπητα και βελτίωση του αγωνιστικού προφίλ του γηπέδου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 74.234 € και ανάδοχη εταιρεία υπήρξε η ‘''Ζήτα ΑΤΕ''''.


Επιπλέον έχει δοθεί προς χρήση στους μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Σητείας ο νέος και σύγχρονος τάπητας του στίβου. Το έργο η ‘'' Ανακατασκευή Στίβου 1ου και 2ου Γυμνασίου Σητείας'''', με προϋπολογισμό 108.900€ ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι εργασίες που εκτελεστήκαν στο πλαίσιο της ανακατασκευής είναι οι ακόλουθες :
• Καθαρισμός καναλιών ομβρίων υδάτων και κατασκευή σχάρας ομβρίων μήκους 80 μέτρων
• Ασφαλτική στρώση (βάση, ασφαλτική προεπάλειψη, στρώση κυκλοφορίας) περίπου 2.500 m2
• Συνθετικός τάπητας (ταρτάν) πάχους 13 mm με πάχος τελικής στρώσης 2 mm και γραμμογράφηση περίπου 1500 m2 .


O Δήμαρχος Σητείας κ. Κουρουπάκης σχολίασε σχετικά
«Ο αθλητισμός, η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν τις βάσεις πάνω στις οποίες θα πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον της νέας γενιάς και προς αυτή την κατεύθυνση οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αναλαμβάνουν δημιουργικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα εξυπηρετούν το στόχο της ενεργούς συμμετοχής του πολίτη στα προγράμματα αθλητισμού, μέσα από την προώθηση μιας σειράς μέτρων που θα στοχεύουν στην αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών και στην ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού. Η αποκατάσταση των ζημιών στο Κλειστό Γυμναστήριο και η ανακατασκευή του Στίβου των δύο Γυμνασίων ήταν μια αναγκαιότητα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που σε λίγες ημέρες θα δοθεί το κλειστό Γυμναστήριο στη διάθεση των δημοτών μας ενώ ο στίβος έχει ήδη ολοκληρωθεί . Τα έργα αυτά σε συνδυασμό με το Εθνικό Στάδιο και το Κολυμβητήριο θα δώσουν στα αθλητικά σωματεία της πόλης μας , στη νεολαία και γενικά στους δημότες μας τις υποδομές αυτές που θα συντελέσουν σε μια πραγματική αναβάθμιση του αθλητισμού και της ποιότητας της ζωής όλων μας ».


Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας