26/03/2008 Εθελοντικό Πρόγραμμα 'ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ'

26/03/2008 09:51  -  278 αναγνώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σητείας ανέλαβε να υλοποιήσει το Εθνικό Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του ΥΠ.Ε.Π.Θ., διάρκειας 100 ωρών. Βασικές θεματικές ενότητες :

· Γνωσιακές παράμετροι του κινδύνου – Λειτουργία σε ομάδες

· Πυρκαγιές - Πλημμύρες

· Σεισμοί – Διασώσεις

· Ναυτικά Ατυχήματα - Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος

· Πρώτες Βοήθειες - Διαχείριση Καταυλισμών

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 7 Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 24 Ιουνίου. Οι ώρες διδασκαλίας θα είναι απογευματινές 17.00-21.00μ.μ. κάθε δύο ή τρεις φορές τη βδομάδα.

Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περί τους 3000 εθελοντές σε 83 Δήμους της Επικράτειας και έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης 20 ημερίδες και διημερίδες για την επιμόρφωση 2500 στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα διαχείρισης κινδύνου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης τα Υπουργεία : Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), Εθνικής Άμυνας (Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών), ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), Δημόσιας Τάξης (Πυροσβεστικό Σώμα/ΕΜΑΚ), Εμπορικής Ναυτιλίας (Λιμενικό Σώμα), καθώς και οι Μ.ΚΥ.Ο. PRAKSIS και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Στόχος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων σε δεξιότητες διαχείρισης κινδύνου, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης.

Το Πρόγραμμα ακολουθεί διαδικασίες πιστοποίησης ISO 9001:2000 και υποστηρίζεται από Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων.

Όσοι ακόμα ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής στο Δήμο Σητείας μέχρι και τις 28 Μαρτίου στην υπεύθυνη του προγράμματος κ. Ιωάννα Καϊσερλή.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο : 28433-40538 ή μέσω e-mail kaiserli@sitia.gr.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας