26/2/2008 Παρουσίαση του επίσημου τραγουδιού του Στειακού Καρναβαλιού

26/02/2008 14:18  -  434 αναγνώσειςΤην Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σε καφέ μπάρ (Diverso) της πόλης μας η παρουσίαση του επίσημου τραγουδιού του Στειακού Καρναβαλιού στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε πλήθος κόσμου.

Το τραγούδι αποτελεί το αποτέλεσμα της εθελοντικής προσπάθειας μιας ομάδας ατόμων που με μεράκι και αγάπη συνεργάστηκε, το έγραψε και το έντυσε μουσικά. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του Σητειακού Καρναβαλιού και εντάσσεται στις εκπλήξεις που έχει σχεδιάσει για φέτος η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού.

Οι συντελεστές του τραγουδιού είναι οι εξής:

  • Χριστίνα Παπαδοπούλου (ερμηνεύτρια)
  • Ειρήνη Βενιαμάκη (στίχοι)
  • Γιάννης Λυκάκης (μουσική)
  • Μιχάλης Ψαρομιχαλάκης και Βαλάντης Καντώρος (Ηχοληψία)

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στο Studio ‘''Νότες‘'' της κ. Κατερίνας Χρυσουλάκη.

Πολύτιμη βοήθεια για την παραγωγή προσέφερε η κ. Μαρία Βασιλάκη και η κ. Μαρία Λυκάκη.

Η Αντιδήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Καρναβαλιού δήλωσε σχετικά:

« Όταν πριν από λίγο καιρό μαζευτήκαμε, έτσι, κάποια δραστήρια μέλη της κοινωνίας της Σητείας και συναποτελέσαμε τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην πόλη μας, οι προτάσεις έπεφταν βροχηδόν για το τι θα μπορούσαμε να κάναμε έτσι ώστε φέτος να πετυχαίναμε κάτι καλύτερο.

Μεταξύ των προτάσεων ήταν και εκείνη της προσπάθειας παραγωγής ενός τραγουδιού στο πνεύμα του Καρναβαλιού, με στίχους σχετικούς που να ακουμπούν στη Σητεία και να προωθούν το στόχο μας, να διαφημίσουν δηλαδή περισσότερο το Σητειακό Καρναβάλι.

Οι προτάσεις όμως τις περισσότερες φορές μένουν γράμμα κενό, αν δεν βρουν γόνιμο έδαφος για να βλαστήσουν. Τούτη η πρόταση ευτύχησε να υλοποιηθεί γιατί βρήκε σωστούς αποδέκτες.

Προσωπικά, για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να βλέπω νέα παιδιά και νέα παιδιά της πόλης μου, να έχουν τέτοιες ευγενικές ενασχολήσεις, να διοχετεύουν τη δραστηριότητά τους σε κοινές υποθέσεις, να συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους και τέλος - τέλος να παθιάζονται για κάτι.

Και τούτη η ομάδα που συνεργάστηκε για την παραγωγή του τραγουδιού μας, έβαλε πάθος, έβαλε όρεξη, μεράκι. Ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα, που εγώ το κρίνω και πολύ καλό, η πιο μεγάλη σημασία αποδίδεται σε τούτο ακριβώς. Στη διάθεσή των παιδιών να ασχοληθούν αφιλοκερδώς με κάτι πέραν των υποχρεώσεών τους, με κάτι το οποίο τελικά προάγει το γενικό συμφέρον, με κάτι που προάγει την πόλη μας.

Ένα μεγάλο μπράβο έχω να τους πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τούτη τους την προσπάθεια. Είμαι σίγουρη ότι αυτό το τραγουδάκι θα αγαπηθεί, θα τραγουδιστεί από όλους τους Σητειακούς γιατί είναι κάτι που μας αγγίζει, είναι κάτι δικό μας, γεννήθηκε από μας για μας ».

 

 

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας