24/12/2008 Ψήφισμα ΤΕΔΚ για το Τοπλού

24/12/2008 12:06  -  1029 αναγνώσεις

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΠΛΟΥ

 

 Το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Λασιθίου ενημερώθηκε από το Δήμαρχο  Σητείας για τις πρόσφατες εξελίξεις  για τις επενδυτικές  δραστηριότητες στην περιοχή της Σητείας , αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ ως εξής :

        Εμμένουμε στην εκφρασμένη άποψή μας ότι είμαστε υπέρ  κάθε μορφής αναπτυξιακής δραστηριότητας με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και θα εφαρμόζεται  η ισχύουσα νομοθεσία και η προστασία του περιβάλλοντος, θέματα για τα οποία είναι υπεύθυνη η συντεταγμένη πολιτεία με τη  διάρθρωσή της  σε όλα τα επίπεδα.

 Οι χαρακτηρισμοί από πολιτικούς θεωρούμε ότι δεν πρέπει να φτάνουν στη σπίλωση  και δεν πρέπει να  γίνεται μικροπολιτική εκμετάλλευση.

 Το Λασίθι χρειάζεται συμμάχους και στήριξη στις διεκδικήσεις  που  δεν ικανοποιούνται.  

 Το Λασίθι έχει ικανούς θεσμικούς εκπροσώπους, έχει θωρακισμένη λαϊκή δημοκρατία και αποδεικνύει μέσα από διαδικασίες πως μπορεί να διασφαλίζει το μέλλον  αυτού του τόπου.

 Η Τ.Α. είναι ο πολιτειακός θεσμός με την  μεγαλύτερη αμεσότητα και  διαφάνεια και η συζήτηση στη Λαϊκή Συνέλευση Σητείας αποτελεί δικαίωση όλων των αιρετών της περιοχής.

 Για όλα τα παραπάνω για μια ακόμη φορά  αποδεικνύεται η ανάγκη μετασχηματισμού του κράτους και  η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην Τ.Α. ώστε να  εξαντλούνται όλες οι αρμοδιότητες στο εγγύτερο προς τον πολίτη επίπεδο, υπηρεσιακό και πολιτικό,  για να είναι πράγματι στη διάθεση του πολίτη οι όποιες αποφάσεις, για να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου από τον ίδιο το λαό κι όχι από τα όποια συμφέροντα ή από μακριά κατευθυνόμενες φωνές. 

 Στηρίζουμε τους Δήμους της περιοχής Σητείας όπως και κάθε ΟΤΑ στο βασικό αναπτυξιακό  πλαίσιο το οποίο έχει εγκρίνει η ίδια η κοινωνία και καλούμε κάθε αρμόδιο να συμβάλλει θετικά σ αυτή την κατεύθυνση. 

 

Για το ΔΣ της ΤΕΔΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 

Νίκος Καστρινάκης

Δήμαρχος Νεάπολης