30/3/2009 Σύσταση Διαδημοτικού Δικτύου Συνεργασίας «IΚΑΡΟΣ ΝΕΤ»

30/03/2009 12:53  -  294 αναγνώσεις

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/03/2009 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  Ηρακλείου η Ημερίδα Διαδημοτικής Συνεργασίας Δήμων Κρήτης και Νήσων Αιγαίου σε θέματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και με την παρουσία στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Εσωτερικών, του Πρόεδρου Νέων Τεχνολογιών της ΚΕΔΚΕ, Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο και Δημάρχων & Αντιδημάρχων των Δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο, υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας του Δικτύου Δήμων Κρήτης και Νήσων Αιγαίου ¨ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΤ ¨.

 Οι 15 (δεκαπέντε) Δήμοι που συμμετέχουν στη δημιουργία του δικτύου είναι οι : Δήμος Αγ. Νικολάου, Βαθέος Σάμου, Ερμουπόλεως, Ηρακλείου, Ιεράπετρας, Καλλιθέας Ρόδου, Μυτιλήνης, Νάξου, Νέας Αλικαρνασσού, Πάρου, Ρεθύμνης, Ροδίων, Σητείας, Χανίων και Χίου.

Η υπογραφή αυτή σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός φορέα ο οποίος θα έχει ως  στόχο την προώθηση  της  Ευρυζωνικότητας αλλά και γενικότερα των Ψηφιακών Τεχνολογιών με απώτερο σκοπό τη εγκαθίδρυση της Κοινωνίας της Γνώσης και της Πληροφορίας για όλους. Αποτελεί δε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση ευρύτερων συνεργασιών και την βάση για υλοποίηση μελλοντικών κοινών δράσεων και έργων στον τομέα της Ψηφιακής Σύγκλισης.

Στη ημερίδα επίσης υιοθετήθηκε και υπεγράφη ένας  καταστατικός χάρτης υποχρεώσεων των Δημοτικών αρχών έναντι των πολιτών στην "Κοινωνία της Γνώσης". Μ'' αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κρήτης και Αιγαίου ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό επίπεδο υποδομών.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Μανώλης Τσιφετάκης τόνισε, ότι οι Δήμοι Κρήτης και Νήσων Αιγαίου ξεκινώντας από διαφορετικό επίπεδο οργάνωσης και υποδομών δεσμευτήκαμε σήμερα με την υπογραφή του μνημονίου για τη  δημιουργία   Ψηφιακών Κοινοτήτων που θα παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους.  

  

Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας