22/12/2009 Αξιολόγηση προτάσεων ΔΗΚΕΣ για τις Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας

22/12/2009 09:15  -  1019 αναγνώσεις

 

Πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση των προτάσεων που αφορούν τις  Μ.Κ.Μ (Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας )  από την περιφέρεια Κρήτης για την  ένταξή τους στο Ε.Σ.Π.Α 2007-2013.(Eθνικό  Στρατηγικό Πλαίσιο  Αναφοράς),

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σητείας «Δ.Η.Κ.Ε.Σ» συμμετείχε στον  ανοικτό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό  για την πράξη  «ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ’ οίκον βοήθειας». Για τον σκοπό αυτό κατατέθηκαν  τέσσερις προτάσεις πλήρως τεκμηριωμένες οι οποίες αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν με την ανώτερη βαθμολογία και μάλιστα πρώτες στη σειρά κατάταξης.

Το θετικό αποτέλεσμα, εκτός από την έγκριση, είναι ότι δεν έγινε περικοπή σε επιχορήγηση, προσωπικό ή ωφελούμενους  και έτσι το ύψος της χρηματοδότησης  για το 2010 ανέρχεται στο ποσό των 573.261,99 €.

Στα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας απασχολούνται 4  Κοινωνικοί Λειτουργοί , 5 Νοσηλεύτριες, 7οικογενειακοί βοηθοί,  4 Γιατροί, 2Φυσιοθεραπευτές και οι ωφελούμενοι από όλες τις ειδικότητες ανέρχονται στους  550.

Οι  υπηρεσίες παρέχονται κατ’ οίκον  σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και στην πόλη της Σητείας.

Η προσπάθεια της διοίκησης και του προσωπικού θα συνεχιστεί με συνέπεια και υπευθυνότητα  με σκοπό την εξυπηρέτηση και την προσφορά υπηρεσιών στους συμπολίτες μας που  έχουν ανάγκη βοήθειας.

 

                                                              Ο Πρόεδρος

 

                                                         Μανώλης Μαυροματάκης