19/8/2009 Έπίσκεψη Δημάρχου Σητείας στον Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας

19/08/2009 12:28  -  1197 αναγνώσεις

 

Το Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας επισκέφθηκαν την Τρίτη 18/08/209 ο Δήμαρχος Σητείας κ. Ν. Κουρουπάκης, ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Σ. Αναστασάκης , ο αντινομάρχης Λασιθίου κ. Θ. Πατεράκης και ο αντιδήμαρχος Σητείας κ. Εμμ. Τσιφετάκης μετά από πρόσκληση της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN Airlines.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση από τον κ. Ιωσήφ Μαστοραντωνάκη, Διευθυντή  Διοίκησης & Υπηρεσιών εδάφους της AEGEAN Airlines για την απόφαση της εταιρείας να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ανάληψης άγονων γραμμών.

Επίσης , έγινε ενημέρωση από τον Αερολιμενάρχη  κ. Δημήτρη Βερίγο για την κίνηση του αερολιμένα. Τονιστήκαν οι αυξητικές  τάσεις τόσο σε αριθμό πτήσεων, που υπερβαίνουν τις 200 μηνιαίως , όσο και στον αριθμό των επιβατών που εξυπηρετούνται .

 Στα πλαίσια της προετοιμασίας της , η AEGEAN Airlines, θα εκτελέσει εκπαιδευτικές/δοκιμαστικές πτήσεις προς τον Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας με αεροσκάφη  AVRO RJ 100 (χωρητικότητας 112 θέσεων) και ATR 72-500 (χωρητικότητας 68 θέσεων).

Ο Δήμαρχος Σητείας, κ. Κουρουπάκης δήλωσε σχετικά, « Ενημερωθήκαμε σήμερα , από επιτελείς της AEGEAN Airlines, για την διάθεση τους να εντάξουν τη Σητεία στους προορισμούς της. Το ενδιαφέρον που δείχνουν οι αεροπορικές εταιρείες αλλά και η μεγάλη κίνηση που έχει ο Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας καθιστά επιτακτική ανάγκη την άμεση ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών και την στελέχωση των αναγκαίων υπηρεσιών εδάφους για να εκπληρώσει ο Αερολιμένας Σητείας τον αναπτυξιακό του σκοπό.»

 

Από Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας