12/3/2009 Πρόγραμμα ' Η Ώρα της Γης'

12/03/2009 12:51  -  261 αναγνώσεις

 

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα - την Ώρα της Γης- στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2009, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις θα σβήσουν τα φώτα τους, στέλνοντας ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου, λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι χρειαζόμαστε τη δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, για το βραχυπρόθεσμό και μακροπρόθεσμό όφελος του πλανήτη.

Ο Δήμος Σητείας έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει και αυτός σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο και να συσκοτίσει κτίρια και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Κουρουπάκης Νίκος σε δήλωση του ανέφερε τα εξής «  Η Ώρα της Γης θα αποτελέσει ένα μείζον κάλεσμα σε δράση, ώστε κάθε πολίτης, κυβέρνηση και επιχείρηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παίξουν το δικό τους ρόλο στην εξασφάλιση ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου μέλλοντος. Ο Δήμος Σητείας θα συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια και καλεί όλους τους συμπολίτες σε ανάλογες δράσεις ».  

 

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.earthhour.org/greece.

 

                                                              Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας

Αρχεία