25/8/2009 Βραβείο στη μνήμη του Ιατρού Γιάννη Χρηστάκη

25/08/2009 12:31  -  1399 αναγνώσεις

 

Την Κυριακή 23 Αυγούστου στην αίθουσα του ξενοδοχείου Sitia Beach πραγματοποιήθηκε η βράβευση της φοιτήτριας πλέον του Πολυτεχνείου Κρήτης Φωτεινάκη Ειρήνης του Ιωάννη, απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Σητείας.

Το βραβείο ύψους 1500$ απονέμεται κάθε χρόνο εναλλάξ στον υποψήφιο του νομού Λασιθίου με την υψηλότερη βαθμολογία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για το πανεπιστήμιο ή το Πολυτεχνείο Κρήτης στη μνήμη του γιατρού Γιάννη Χρηστάκη.

Για την προσωπικότητα και το έργο του αείμνηστου γιατρού μίλησε ο Δημοσιογράφος Ηρακλής Γαλανάκης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα για το φιλανθρωπικό έργο ,την ανιδιοτελή άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και τη μεγάλη προσφορά στην ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ. Προς τιμή του, η Παγκρητική ένωση Κρητών Αμερικής καθιέρωσε το συγκεκριμένο βραβείο κάθε χρόνο στο Λασιθιώτη υποψήφιο με την υψηλότερη βαθμολογία.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος  της Παγκρητικής Ένωσης Κρητών κ. Μανουσάκης Θέοδωρος ο οποίος σε ένα ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο λόγο, τόνισε τη μεγάλη του  χαρά που βρίσκεται στη Σητεία   και συγχρόνως τιμή που αισθάνεται απονέμοντας το σημαντικό αυτό βραβείο.

Υπεύθυνο όργανο για τον συντονισμό και την διαδικασία απονομής του βραβείου είναι ο σύλλογος φίλων του πανεπιστημίου Κρήτης και εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του  κ. Μιχάλης Καραταράκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Κουρουπάκης Νίκος , ο Αντινομάρχης κ. Πατεράκης  Θεόδωρος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ. Κατερίνα Ζερβάκη και οι Αντιδήμαρχοι κ. Τσιφετάκης Μανώλης , κ. Βαζάκης Γιώργος , κ. Πρωτογεράκης Μιχάλης  και ο κ. Παντελάκης Παύλος. 

 

                                                  Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας