25/6/2009 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

25/06/2009 14:58  -  1084 αναγνώσεις

 

    Η σύσκεψη των φορέων που έγινε σήμερα Πέμπτη 25/6/09 στα γραφεία του Δήμου Σητείας για να μεθοδευτούν οι κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Σητείας και μετά την ενημέρωση από το Δήμαρχο κ. Νίκο Κουρουπάκη, ότι η Δ/ντής της Σχολής σε επικοινωνία που είχε με το Δ/ντή Σχολών Αστυνομίας πήρε τη διαβεβαίωση ότι η Σχολή θα λειτουργήσει και ότι ακυρώνεται η απόφαση για αναστολή λειτουργίας,

 Αποφάσισε:

  • 1. Να αναβάλλει τις κινητοποιήσεις σε ένδειξη καλής θέλησης και σε νέα σύσκεψη την Παρασκευή 26/6/09 και ώρα 2μ.μ. θα αποφασίσει εκ νέου αν μέχρι τότε δεν έχει επίσημα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ η απόφαση ακύρωσης της απόφασης αναστολής λειτουργίας που υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ.
  • 2. Αναβάλλει τη σύσκεψη των φορέων που είχε προγραματιστεί για σήμερα Πέμπτη 25/6/09 στις 8μ.μ. όπου είχαν κληθεί και οι Βουλευτές καθώς και ο Νομάρχης.
  • 3. Η εξέλιξη της ακύρωσης της απόφασης για κλείσιμο της σχολής Σητείας δεν ικανοποιεί την τοπική κοινωνία αφού με τη μείωση των δοκίμων που θα εκπαιδευτούν σε 70, ουσιαστικά έχει υποβαθμιστεί. Θετική εξέλιξη θα ήταν η αύξηση των δοκίμων σε 120 καθώς και η μελλοντική αναβάθμιση της Σχολής και αύξηση των εκπαιδευομένων. Αυτό θα είναι θετική αντιμετώπιση της προσπάθειας ανάπτυξης του τόπου μας. Μια τέτοια εξέλιξη τη χαιρετίζουμε γιατί πραγματικά θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της Σητείας. Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους εκπροσώπους του Σητειακού λαού να ενώσουν τη φωνή τους με την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ώστε να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα του Δήμου Σητείας.

 

                               Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας