28/5/2009 Για 15η χρονιά βραβεύτηκε η Σητεία με τρεις Γαλάζιες Σημαίες

28/05/2009 13:41  -  260 αναγνώσεις

 

Η Σητεία βραβεύτηκε και φέτος για δέκατη πέμπτη συνεχή χρονιά, με τρεις Γαλάζιες Σημαίες για τις οργανωμένες παραλίες της.

Η ανακοίνωση της βράβευσης έγινε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) Συντονιστή του διεθνούς Προγράμματος ‘Γαλάζιες Σημαίες'' στη χώρα μας.

Με 425 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση ανάμεσα σε 39 χώρες. Συνολικά η διεθνής επιτροπή βράβευσε 2.699 ακτές και 639 μαρίνες.

Η Γαλάζια Σημαία είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό ίσως περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του.

Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να πληρούνται τα 29 συνολικά αυστηρά κριτήρια που αναφέρονται στην καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων, προστασία του περιβάλλοντος, της ακτής, του παράκτιου χώρου και στις ειδικές εγκαταστάσεις για άτομα με ιδιαιτερότητες.

Ο Δήμος Σητείας και η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Σ σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Σητείας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την οργάνωση και καθαριότητα της παραλίας με στόχο την εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και των ξένων επισκεπτών μας, την προβολή της Σητείας και γενικά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.