20/7/2009 Διαμαρτυρία για την απαράδεκτη καθυστέρηση έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής " ΚΟΛΟΝΕΛΛΟΥ"

20/07/2009 15:11  -  1138 αναγνώσεις

 

Κύριε Υπουργέ,

 

  Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε να σας καταθέσουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας για την πέραν πάσης δικαιολογίας απαράδεκτη καθυστέρηση της έγκρισης της Πολεοδομικής Μελέτης της περιοχής ΚΟΛΟΝΕΛΛΟΣ της πόλης μας, λυπούμενοι που αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε εγγράφως για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, πέραν των αναρίθμητων επισκέψεων και προφορικών μας επικοινωνιών με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου σας για το ίδιο θέμα.

 

  Έχει περάσει πολύς καιρός από την Άνοιξη του 2008, όταν ο συντοπίτης μας Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πλακιωτάκης με σχετικά δελτία τύπου πανηγύριζε – κάπως πρόωρα όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων - για την έγκριση της Πολεοδομικής μελέτης του Κολονέλλου, πλην όμως σήμερα 15 περίπου μήνες μετά (!) ουδεμία εξέλιξη έχει επέλθει. Αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι το ζήτημα έχει – και δικαίως - εξαντλήσει την υπομονή των συμπολιτών μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα που απορρέουν από την έλλειψη δομήσιμης γης σε μια πόλη που οι οικιστικές πιέσεις είναι παραπάνω από ασφυκτικές. Οι «απαντήσεις» που κατά καιρούς λαμβάνουμε από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου σας και από το γραφείο του μελετητή οι οποίοι αμφότεροι επιδίδονται στο άθλημα του πινγκ – πονγκ πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο, θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν εδώ, γιατί ο λαός της Σητείας δεν ανέχεται άλλο την κοροιδία από κανέναν. Δώστε εδώ και τώρα άμεση λύση με την έγκριση και την υπογραφή της Πολεοδομικής μελέτης της περιοχής ΚΟΛΟΝΕΛΛΟΣ ή αλλιώς αναθέστε μας την αρμοδιότητα - σε συνεργασία και με τις Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου – να ολοκληρώσουμε τη μελέτη και να συντάξουμε και την πράξη εφαρμογής (η οποία σημειωτέον περιλαμβάνεται στη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου σας και του μελετητή). Δώστε τέλος στις παλινωδίες και αποδώστε στους Σητειακούς αυτό που τόσα χρόνια στερούνται. Κάθε άλλη αναβολή ή καθυστέρηση ζημιώνει σοβαρότατα το Δήμο μας και φυσικά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τους επαγγελματίες που σχετίζονται με την οικοδομική δραστηριότητα, κλπ.

 

  Κύριε Υπουργέ,

 

  Ελπίζουμε ότι – έστω και μετά από τόσα χρόνια – θα αναλάβετε σύμφωνα με τα προαναφερθέντα την πρωτοβουλία για την αποκατάσταση αυτής της τεράστιας αδικίας, αφού οι καθυστερήσεις του Υπουργείου σας έχουν επιφέρει στην πόλη μας και στο λαό της σοβαρή οικονομική και κοινωνική ζημιά. Πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε την αγανάκτησή μας, αφού στην εν λόγω Πολεοδομική Μελέτη προβλέπονται εκτός των άλλων Κοινωφελείς και Κοινόχρηστοι χώροι για Σχολεία και Αθλητικές εγκαταστάσεις που τόσο έχουμε ανάγκη. Παρακαλούμε λοιπόν για τις άμεσες ενέργειές σας ώστε να καταστεί δυνατό να ξεφύγουμε από το σημερινό αδιέξοδο.       

 

                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

                                                                                    

                                    ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ