22/7/2009 Θετικά απάντησε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στο αίτημα του Δήμου Σητείας

22/07/2009 13:03  -  1288 αναγνώσεις

 

Παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση της  ΕΕΑΑ στο επιτακτικό αίτημα του Δήμου:

 

« Παίρνοντας αφορμή από την τελευταία επιστολή σας, που είχατε τη καλοσύνη να μας κοινοποιήσετε και ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης στη Σητεία και στους γειτονικούς δήμους  Ιτάνου, Λεύκης και Μακρύ Γιαλού έστω και αν στην Ιεράπετρα και στον Αγ. Νικόλαο δεν έχουν ακόμη ωριμάσει οι συνθήκες για συντονισμό των ενεργειών.

Αναλαμβάνουμε λοιπόν σε εκτέλεση της μελέτης να χρηματοδοτήσουμε το σύνολο του κόστους κατασκευής που αναφέρεται, δηλαδή 31.338,88 € (+ ΦΠΑ)  με φορέα κατασκευής του Δήμου ή εργολάβο της επιλογής σας, βάσει  χρονοδιαγράμματος και παραστατικών.

Φυσικά η ΕΕΑΑ βάσει συμβατικής υποχρέωσης θα στηρίξει οικονομικά την μεταφορά των υλικών στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου

 

Με τιμή,

 Αλέξανδρος Σκουρλέτης

Ανάπτυξη Έργων ΟΤΑ»

 

Ο Αντιδήμαρχος Σητείας και υπεύθυνος για θέματα Περιβάλλοντος κ. Πρωτογεράκης Μιχάλης σχολίασε σχετικά « Χάσαμε πολύτιμο χρόνο, αλλά θα λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του Προγράμματος Ανακύκλωσης στο Δήμο Σητείας.  Συγκεκριμένα προχωρούμε άμεσα στην αναθεώρηση των περιβαλλοντικών όρων του ΧΥΤΑ και στην κατασκευή του ΣΜΑ στο χώρο του ΧΥΤΑ Σητείας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης».