10/6/2009 Εξόρμηση καθαρισμού των ακτών απο μαθητές σχολείων του Δήμου Σητείας

11/06/2009 12:12  -  1076 αναγνώσεις

ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας περιβάλλοντος ο Δήμος Σητείας διοργάνωσε την Τρίτη 8 Ιουνίου συμβολικό καθαρισμό των παραλιών της Σητείας, του Παπαδιόκαμπου και του Μόχλου, από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και το σύλλογο ΄΄Φίλων Παπαδιόκαμπου΄΄. Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημερωτική εισήγηση, με θέμα το περιβάλλον, στη Σητεία από τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Πρωτογεράκη στο Μόχλο από τον Αντιδήμαρχο Γεώργιο Βαζάκη και στον Παπαδιόκαμπο από τον Πρόεδρο Κων/νο Βασιλάκη και τον Δημοτικό σύμβουλο Γεώργιο Αχλαδιανάκη. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έγινε σχετική συζήτηση.

Στη συνέχεια μοιράστηκαν καπελάκια, σακούλες, γάντια και τα παιδιά μοιράστηκαν σε ομάδες με ευθύνη των δασκάλων τους και ΄΄κτένισαν΄΄ κυριολεκτικά τις παραλίες. Στο τέλος μοιράστηκαν αναψυκτικά και νερά από τους υπαλλήλους του Δήμου και τα παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία τους αφού πρώτα συμφώνησαν ότι θα πρέπει καθημερινά να προστατεύουμε το περιβάλλον και επίσης ότι θα υπενθυμίζουν στους ΄΄μεγάλους΄΄ ότι η προστασία του περιβάλλοντος φροντίζει την υγεία μας και αναβαθμίζει τη ζωή μας.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τα παρακάτω σχολεία που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας: 1ο, 2ο,3ο,4ο,Δημοτικά Σχολεία Σητείας, το Δημοτικό Σχολείο Σκοπής, το Δημοτικό Σχολείο Σφάκας, το Σύλλογο ΄΄φίλων΄΄ Παπαδιόκαμπου καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου, μας είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Πρωτογεράκης και τόνισε:

<<Σήμερα που οι κλιματικές αλλαγές είναι ορατές λόγω της επιβάρυνσης του Περιβάλλοντος από την αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα, σήμερα που οι κυβερνώντες ανά τον κόσμο και οι παγκόσμιοι οργανισμοί μιλούν για αειφόρο ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταλάβουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους και καθένα ξεχωριστά. Ως Δήμος Σητείας στοχεύομε στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση- των Δημοτών μας σε ζητήματα καθαριότητας, πρασίνου, ρύπανσης, ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών κ.λπ. Θέλουμε να δώσουμε ποιότητα στη ζωή μας και γι΄ αυτό δίνουμε τη μάχη από τα μικρά ζητήματα καθημερινότητας μέχρι τα μεγάλα που καθορίζουν το μέλλον των παιδιών μας: Σ΄ αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη συνεργασία και τη  βοήθεια όλων εσάς>>

 

 

 

                          Ημέρα Περιβάλλοντος 2009