29/06/2009 Δελτίο Τύπου για την εφαρμογή του μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης με κάρτα

29/06/2009 12:07  -  1151 αναγνώσεις

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 24.06.2009 και ώρα 20:00μμ, ανοικτή συνεδρίαση της δημοτικής αρχής με φορείς της πόλης και  πολίτες για την ανταλλαγή απόψεων του τρόπου εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης με κάρτα στα σημεία που ορίζει η εγκεκριμένη, από το Δημοτικό συμβούλιο, κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης της Σητείας.

 Στη συνεδρίαση, που προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Τσιφετάκης Εμμανουήλ, έχοντας και την ευθύνη της εισήγησης της πρότασης της Δημοτικής αρχής. Επίσης παρευρέθησαν , ο Αντιδήμαρχος κ. Παντελάκης Παύλος  υπεύθυνος κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου Σητείας, ο Διοικητής του Α.Τ. Σητείας κ. Πετάσης Εμμανουήλ, ο Λιμενάρχης Σητείας κ. Σπυριδάκης Μιχαήλ, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Σητείας κ. Πασχάλης Μαρίνογλου , ο Υπολιμενάρχης κ. Αντωνάκης Εμμανουήλ, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί του Δήμου Σητείας κ. Στέλλα Φωτεινάκη, η κ. Αχλαδιανάκη Μαρία , ο κ. Ντίνος Ξυπολυτάκης  , ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασιλάκης Μιχάλης , ο Πρόεδρος των οδηγών ταξί κ. Σάκης Καρελάς, ο Αντιπρόεδρος των οδηγών ταξί κ. Πολάκης Ιωάννης , τα μέλη της κυκλοφοριακής επιτροπής του Δήμου Σητείας κ. Αναγνωστάκης Νίκος , κ. Παπαδάκης Ιωάννης, Τζουμάκας Ιωάννης και ο κ. Χιώτης Νίκος.

 Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης της πρότασης της δημοτικής αρχής (σας επισυνάπτουμε το σχετικό αρχείο) για τον τρόπο εφαρμογής του παραπάνω μέτρου και αφού έγινε ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε η εφαρμογή της και όποιες παρατηρήσεις προκύψουν από αυτή να επανεξεταστούν στο μέλλον.

 Κατά τη διάρκεια της διαλογικής συζήτησης, ετέθησαν από τους φορείς  διάφορα κυκλοφοριακά θέματα που δεν ήταν στη θεματολογία της συνεδρίασης και οι παρόντες αντιδήμαρχοι ανέλαβαν την ευθύνη αυτές να συζητηθούν στις αρμόδιες επιτροπές που έχει συστήσει ο Δήμος Σητείας.

« Η προσπάθεια για τη βελτίωση της λειτουργίας στο κέντρο της πόλης είναι συνεχής, η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης πιστεύουμε ότι  θα συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή τη κατεύθυνση. Μελετούμε και άλλες ιδέες όπως τη δωρεάν παροχή ποδηλάτου από το Δήμο για χρήση από τους πολίτες, τις πρωινές ώρες.

 Η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας είναι ο πρωταρχικός μας στόχος και καλώ όλους να σταθούν δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα », δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Τσιφετάκης Μανώλης.

 

                                                       Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας