1/7/2009 Κατασκευή έργου ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΜΒΟΥ ΠΛΑΤΑΝΑΡΙΑ

01/07/2009 11:03  -  1179 αναγνώσεις

 

 Υπογράφηκε την Τρίτη 23/6/2009 στο γραφείο του Δημάρχου Σητείας η σύμβαση για την κατασκευή του έργου ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΜΒΟΥ ΠΛΑΤΑΝΑΡΙΑ προϋπολογισμού 200.000 €. Το έργο έρχεται να ολοκληρώσει ουσιαστικά αυτό της ανάπλασης της πλατείας και των κεντρικών οδών της πόλης που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και περιλαμβάνει :

  • - Ανάπλαση της κυκλικής νησίδας του κόμβου Πλατανάρια. Προβλέπεται πλακόστρωση της νησίδας με γρανιτόπλακες, μάρμαρο και cotto, τοποθέτηση πρασίνου με εγκατάσταση άρδευσης, προετοιμασία για εγκατάσταση συντριβανιού, τοποθέτηση πέργκολας, εγκατάσταση φωτισμού, κλπ.
  • - Διαπλάτυνση και πλακόστρωση των πεζοδρομίων της οδού Α. Παπανδρέου.
  • - Ανάπλαση της κεντρικής νησίδας της οδού Α. Παπανδρέου, όπου θα γίνουν πλακοστρώσεις, εγκατάσταση φωτισμού, τοποθέτηση πρασίνου με εγκατάσταση άρδευσης, τοποθέτηση πέργκολας σε επιλεγμένα σημεία, αφαίρεση των παλαιών μεγάλων φωτιστικών ιστών και των βάσεών τους, κλπ.

    Η προθεσμία κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 5 μήνες, αναμένεται λοιπόν η ολοκλήρωσή του περί τα τέλη Νοεμβρίου. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ όπου το έργο είχε ενταχθεί το έτος 2008. Με την υλοποίηση του έργου αυτού, θα αλλάξει όψη η είσοδος της πόλης καθώς και μια από τις πλέον κεντρικές της οδούς.

 

                                                                Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας