26/6/2009 Απάντηση Δημάρχου Σητείας κ. Νίκου Κουρουπάκη στις δηλώσεις του κ. Πλακιωτάκη Ι. στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ στις 26/6/09

26/06/2009 14:25  -  1274 αναγνώσεις

   

 Είναι απορίας άξιον πως ο κ. Υφυπουργός Άμυνας, προσπαθεί να εγκαλέσει το Δήμαρχο Σητείας γιατί αγωνίζεται να αποτρέψει τις καταστροφικές για τον τόπο αποφάσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ., αντί να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους της Κυβέρνησης από το Λασιθιώτικο Λαό και ιδιαίτερα το Σητειακό λαό για τις απαράδεκτες αποφάσεις που πλήττουν καίρια την οικονομία του τόπου και υποβαθμίζουν κεκτημένες δομές (Σχολή Αστυφυλάκων, 2ο τμ.Τ.Ε.Ι, Νοσοκομεία, ακτοπλοΐκές συνδέσεις, καθυστερήσεις έργων κ.λ.π. κ.λ.π.).

     Η προσπάθεια του κ. Πλακιωτάκη να απαξιώσει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το να προσπαθεί κάθε φορά αλαζονικά να αγνοεί τις ομόφωνες αποφάσεις της Τοπικής Κοινωνίας, χαρακτηρίζει τον ίδιο και την παράταξή του.

   Ο Δήμαρχος Σητείας είναι εκφραστής της Τοπικής Κοινωνίας και όχι ΄΄παρατρεχάμενος΄΄ της παράταξης που συνδέεται με αρνητικές ενέργειες για το Λασίθι.

Κύριε Υφυπουργέ,

   Όσο κι αν αγωνίζεστε να παραστήσετε τον αφ΄ υψηλού τιμητή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν θα αποφύγετε την λαϊκή οργή από τις ενέργειες της Κυβέρνησης που πλήττουν τον τόπο και που με αγώνα των φορέων, καμμιά φορά, αναγκάζεστε να αναστείλετε το καταστροφικό σας έργο.

   Ο Δήμος Σητείας δεν απέκλεισε κανένα από τη στήριξη της αναπτυξιακής μας προσπάθειας, μόνο που ο αγώνας μας δεν υπακούει στη παλαιοκομματική λογική του κ. Πλακιωτάκη αλλά διεκδικεί θεσμικά και με αξιοπρέπεια τα δίκαια αιτήματα του τόπου μας, με συναίνεση και ενότητα της τοπικής κοινωνίας.

  Επ΄ ευκαιρία κ. Πλακιωτάκη μπορείτε να μας πείτε ποιές είναι οι άλλες δραστηριότητες με τις οποίες θα ασχοληθούν τα τμήματα δοκίμων Αστυφυλάκων που καταργούνται και αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ;

   Γιατί μέχρι σήμερα 26/6/09 δεν έχει εγγράφως αποσυρθεί η απόφαση κατάργησης του τμήματος δοκίμων Αστυφυλάκων Σητείας;

Οι πολίτες μας γνωρίζουν καλά όλους και μας κρίνουν.

 

                                                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ