18/6/2009 Δημόσιες τοποθετήσεις και ενέργειες για ΠΟΠ Κρήτης

18/06/2009 13:50  -  1096 αναγνώσεις

 

Κύριε Πρόεδρε

Επειδή πρόσφατα σε δημοσιεύματα στα οποία γίνεται λόγος για ενέργειες προς το Υπουργείο Ανάπτυξης με θέμα το ΠΟΠ Κρήτης και την απόρριψη του σχετικού φακέλου κατόπιν ενστάσεως της ΕΑΣ Σητείας, το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας στη συνεδρίαση του την Δευτέρα 15/6/09 ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

  • 1. Το ότι ο Δήμος Σητείας συμμετέχει στο ΣΕΔΗΚ δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη ότι συμφωνεί με όλες τις ενέργειες του συνδέσμου, οι οποίες βέβαια στηρίζονται σε αποφάσεις της πλειοψηφίας.
  • 2. Το Δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα συμφωνεί με τις ενέργειες της ΕΑΣ Σητείας, οι οποίες έχουν στόχο την προστασία των συμφερόντων των παραγωγών μελών της και τα κεκτημένα νόμιμα δικαιώματά της για το ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας το οποίο προστατεύεται από τους κανονισμούς της Ε.Ε.
  • 3. Καλό θα είναι ο Πρόεδρος όταν κάνει δηλώσεις με <<γεωγραφικό>> περιεχόμενο, να λάβει υπ΄ όψη του, ότι τα περί ΄΄χωριού που είναι μια μικρή κηλίδα στο χάρτη....΄΄ δεν μπορούν να καλύψουν ούτε να ακυρώσουν τα νόμιμα δικαιώματα της όποιας ΄΄κηλίδας΄΄ ούτε βοηθούν την προσπάθεια των Δήμων για ενιαία δράση των φορέων της Κρήτης σεβόμενοι αμοιβαία τα δικαιώματα κάθε φορέα.

                                     Με εκτίμηση

                                 Ο Δήμαρχος Σητείας

                                  Νίκος Κουρουπάκης