25/05/2009 Η ωραιότερη φυσιολατρική διαδρομή της Κρήτης

25/05/2009 12:14  -  405 αναγνώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/5/2009 επιθεώρηση του πρόσφατα ολοκληρωθέντος έργου «Πολιτιστική Διαδρομή φαραγγιού Ρίχτη τ.δ. Έξω Μουλιανών» προϋπολογισμού 55.000 €, από κλιμάκιο της Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών του Δήμου Σητείας. Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, παρών ήταν και ο ανάδοχος του έργου, στον οποίο και έγιναν ορισμένες υποδείξεις για κάποιες μικρές συμπληρώσεις – βελτιώσεις του έργου.

 

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Π.Ε.Π. Κρήτης και το φυσικό του αντικείμενο έχει να κάνει με την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων ώστε να καταστεί η διαδρομή εύκολα προσβάσιμη και προπάντων ασφαλής για όλους. Συγκεκριμένα κατασκευάστηκαν κλίμακες, προστατευτικά κιγκλιδώματα, μικρές ξύλινες γέφυρες, διαπλατύνσεις μονοπατιών και περάσματα του ποταμού, κατασκευή καθιστικών μπροστά στον καταρράχτη, καθώς και σήμανση του μήκους 3,5 χλμ. μονοπατιού.

 

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, ο Δήμος Σητείας παραδίδει και ουσιαστικά ανοίγει σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες του τόπου μας μια θαυμάσια φυσιολατρική διαδρομή, που ξεκινά από το πέτρινο τοξωτό  γεφύρι του 19 αιώνα, συνεχίζεται σε ένα κατάφυτο τοπίο μέσα στο ποτάμι που όμοιό του δεν υπάρχει τουλάχιστον στην Ανατολική Κρήτη, με αποκορύφωμα βέβαια όλων αυτών τον ύψους άνω των 15 μ. καταρράχτη που μόνο σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας περιμένει κανείς να δει. Εντυπωσιακή επίσης παρουσία – αποτύπωμα του παρελθόντος οι παλιοί νερόμυλοι που συναντά ο επισκέπτης στο διάβα του. Η διαδρομή καταλήγει στην παραλία, όπου μπορεί κανείς να ξεκουραστεί κάτω από τα αλμυρίκια και να δροσιστεί από το νερό της πέτρινης βρύσης.

 

 « Το έργο αυτό, αποτελεί ουσιαστική συνεισφορά του Δήμου Σητείας στην προσπάθεια που όλοι οι πολίτες θα πρέπει να καταβάλλουμε ώστε να έλθουμε πάλι κοντά στο περιβάλλον που για χρόνια πληγώνουμε, αλλά κυρίως να φέρουμε κοντά τα παιδιά μας » σχολίασε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Κουρουπάκης Νίκος.