8/10/2009 Συνεργασία της ΔΗΚΕΣ με το λιμεναρχείο Σητείας για την εύρεση και προστασία των αυγών της χελώνας Caretta-Caretta

08/10/2009 11:57  -  1759 αναγνώσεις

 

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σητείας  (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.) σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Σητείας και την κα. Αθηνά Κουντουράκη παλαιότερη εθελόντρια της «ΑΡΧΕΛΩΝ» (Σύλλογος για  προστασία της θαλάσσιας χελώνας), έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για την εύρεση  και προστασία των αυγών της χελώνας Caretta-Caretta, η οποία τα αφήνει  σε παραλίες της Μεσογείου.

Στην παραλία της Σητείας  βρέθηκαν δύο φωλιές χελωνών στις οποίες έγινε περίφραξη και σήμανση με καθημερινή παρακολούθηση μέχρι την επώαση και  ολοκλήρωση εξόδου των νεοσσών.

Στις προθέσεις της ΔΗ.Κ.Ε.Σ. είναι η ανάπτυξη του εθελοντισμού γενικότερα  γι΄ αυτό την ερχόμενη αναπαραγωγική περίοδο των θαλάσσιων χελωνών (ωοτοκία τέλη Μαΐου έως Αύγουστο και επώαση τέλος Ιουλίου μέχρι  Οκτώβριο) σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς θα γίνει σχετική ενημέρωση για  ευαισθητοποίηση και εθελοντική προσφορά των συμπολιτών μας όσον αφορά την προστασία των θηλυκών  χελωνών που ωοτοκούν, των φωλιών και των  νεοσσών τους.

Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια αυτή καθώς κάθε χρόνο  επισκέπτονται την παραλία της Σητείας  θαλάσσιες χελώνες Caretta –Caretta που είναι απειλούμενο είδος προς εξαφάνιση και οφείλουμε να τις προστατεύσουμε.

 

 

                                                                  Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Σ

 

                                                                  Μανώλης Μαυροματάκης