12/11/2009 Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Σητείας

12/11/2009 12:41  -  1056 αναγνώσεις

 

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ - ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ -  ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010

 

  Μέσα από μια πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία διαβούλευσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου, ψηφίστηκε την Τετάρτη 11/11/2009 το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σητείας για το έτος 2010. Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Νίκου Κουρουπάκη, οι προτάσεις των Τοπικών Διαμερισμάτων  επεξεργάστηκαν από τους Δημοτικούς συμβούλους και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες κατά τη διάρκεια μιας ανοικτής διαδικασίας στην οποία είχαν κληθεί και συμμετείχαν και οι Πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων.

  Η διαδικασία που επιλέχθηκε έτυχε της θερμής αποδοχής του συνόλου των Προέδρων των Τοπικών Διαμερισμάτων καθώς και των Δημοτικών συμβούλων, με εξαίρεση τους κυρίους Γ. Ζερβάκη και Ν. Διαλυνά και τις κυρίες Μ. Γιαννακάκη και Δ. Κοτσιφάκη που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση πριν την έναρξη ουσιαστικά της συζήτησης, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στους υπόλοιπους παριστάμενους και δημιουργώντας ερωτηματικά όσον αφορά το κίνητρο αυτής τους της στάσης. Η συζήτηση πάντως συνεχίστηκε κανονικά με διάλογο στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι παριστάμενοι και κυρίως οι Πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων. Το αποτέλεσμα ήταν η σύνταξη και τελικά η ομόφωνη υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2010, με την καθολική – για πρώτη φορά ίσως – αποδοχή όλων των Προέδρων των Τοπικών Διαμερισμάτων.

  «Πρόκειται για την καλύτερη διαδικασία που έχουμε ποτέ ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια στη σύνταξη του Τεχνικού προγράμματος, αφού ο δημοκρατικός διάλογος που έγινε στο Δημοτικό συμβούλιο επί των προτάσεων των Τοπικών Διαμερισμάτων με τη συμμετοχή και των Προέδρων τους, κατέληξε σε ένα Τεχνικό πρόγραμμα με το μέγιστο ποσοστό αποδοχής, κάτι που αφενός δεν έχει προηγούμενο αλλά αφετέρου εκθέτει ανεπανόρθωτα τους Δημοτικούς συμβούλους που επέλεξαν να απουσιάζουν. Ευχαριστώ τους Δημοτικούς συμβούλους και τους Προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων που συνέβαλλαν στη σύνταξη ενός Τεχνικού προγράμματος ρεαλιστικού, δυναμικού και αναπτυξιακού με το οποίο δίδονται για την επόμενη χρονιά λύσεις στα αιτήματα και τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου μας» δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης. 

 

 

                                                                      Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας