29/6/2009 Ανακοίνωση μετά τη συνάντηση για τη Σχολή Αστυφυλάκων Σητείας

29/06/2009 09:30  -  1359 αναγνώσεις

 

Στη συνάντηση που έγινε στη Νομαρχία Λασιθίου στις 27 Ιουνίου 2009, κατόπιν προσκλήσεως, η οποία εστάλη κατ'' (ομόφωνη) εξουσιοδότηση  της σύσκεψης των φορέων της Σητείας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009 στα γραφεία του Δήμου Σητείας, προς τους κ.κ. Πλακιωτάκη ΙωάννηΥφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Καρχιμάκη Μιχάλη βουλευτή Λασιθίου, Αναστασάκη Σήφη Νομάρχη Λασιθίου και Κουρουπάκη Νίκο Δήμαρχο Σητείας και στην οποία δεν προσήλθε ο κ. Πλακιωτάκης, μετά από ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκαν:

  1. Να οριστεί άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να τεθούν επίσημα από τους φορείς του νομού, όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Σητείας καθώς και αιτήματα που σχετίζονται με τη διάρθρωση των υπηρεσιών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής στο νομό Λασιθίου.
  2. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών στις 24 Ιουνίου 2009 η αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Αστυφυλάκων Σητείας, κατά τον ίδιο τρόπο, εγγράφως, να ανακοινωθεί η ακύρωση της αναστολής λειτουργίας από το Υπουργείο και όχι δι αντιπροσώπων.
  3. Να διαψευστεί η έρπουσα φημολογία ότι η Σχολή στο Λασίθι επρόκειτο να μετατραπεί σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών και πάντως να αποσαφηνιστεί δεσμευτικά από την κυβέρνηση, ότι στο Λασίθι δεν θα λειτουργήσουν τέτοια Κέντρα.
  4. Να λειτουργήσει η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων στα επίπεδα της δυναμικότητας της, που είναι 140 άτομα και όχι 70 που σχεδιάζουν, ζημιώνοντας την περιοχή και το νομό γενικότερα.  

 

Την ανακοίνωση υπογράφουν: ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης, ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης.

 

Από το Γραφείο Τύπου