2/2/2009 Δήμος Σητείας: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών

02/02/2009 21:17  -  256 αναγνώσεις

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σητείας σε έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου λαμβάνοντας υπόψη τα Ψηφίσματα των Αγροτικών Δήμων Νομού Ηρακλείου,  της ΤΕΔΚ Λασιθίου και της Παγκρήτιας Κινητοποίησης Αγροτών όπως αυτό διατυπώθηκε από την ΓΕΣΑΣΕ και τις Ομοσπονδίες των Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης, αποφάσισε ομοφώνα σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών ο Δήμος να παραμείνει κλειστός την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου.  

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σητείας αποφάσισε ομόφωνα να συνυπογράψει το Ψήφισμα της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Λασιθίου το οποίο έχει ως εξής: 

                                                  ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι Αγρότες και οι Κτηνοτρόφοι αποτελούν σημαντικό μέρος της τοπικής μας  κοινωνίας και είναι στυλοβάτες  της υπαίθρου.

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζουμε τις δύσκολες  συνθήκες ζωής και εργασίας και τα μεγάλα πραγματικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν,  τα οποία συνεχώς διογκώνονται.

Η αγροτική πολιτική  δεν καλύπτει τις ανάγκες  και τις προοπτικές  των αγροτοκτηνοτρόφων με αποτέλεσμα να μεγενθύνονται τα προβλήματα επιβίωσής  τους και να ερημώνεται η  ύπαιθρος.

Συμπαραστεκόμαστε στους δίκαιους αγώνες των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

 Τα αιτήματα των σημερινών κινητοποιήσεων είναι πραγματικά, δίκαια και ουσιαστικά και ως ΤΕΔΚ Λασιθίου ζητούμε από την Κυβέρνηση την ικανοποίησή τους.

Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα  τον Πρωθυπουργό  να  δώσει άμεσες και ξεκάθαρες λύσεις στα χρονίζοντα σοβαρά προβλήματα των Αγροτών και των Κτηνοτρόφων της Κρήτης, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια, να μην αισθάνονται αδικημένοι έναντι των συναδέλφων τους   των  άλλων περιοχών της χώρας,  να μην ταλαιπωρούνται με κινητοποιήσεις τις οποίες όλοι  απευχόμαστε.

Τέλος κάνουμε έκκληση στην Κυβέρνηση  να αναλάβει πρωτοβουλίες και  τις ευθύνες της  για  την ομαλοποίηση της κοινωνικής ζωής της χώρας μας.                                

 

Ο Δήμαρχος Σητείας 

Νίκος Κουρουπάκης