27/11/2009 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΖΕΡΒΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΤΟΥΣ 2010

27/11/2009 10:35  -  1030 αναγνώσεις

 

Έκπληξη προκαλεί το πρόσφατο δελτίο τύπου που απέστειλε σε τοπικά Μ.Μ.Ε. ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας κ. Γ. Ζερβάκης, όπου επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (δηλ. την αποχώρησή του καθώς και μελών της παράταξής του από τη συνεδρίαση για την κατάρτιση του Τεχνικού προγράμματος έτους 2010). Και αυτό γιατί η απάντησή του στηρίζεται σε ανακρίβειες, όπως :

  • Οι προτάσεις των τοπικών συμβουλίων για το Τεχνικό πρόγραμμα ζητούνται κάθε χρόνο και όχι μόνο φέτος, όπως ισχυρίζεται – από άγνοια ίσως – ο κ. Ζερβάκης.
  • Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι προτάσεις που κατέθεσαν τα τοπικά συμβούλια έτυχαν ενδελεχούς επεξεργασίας από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου όσον αφορά τους ενδεικτικούς τους προϋπολογισμούς και ήλθαν από το Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο για αξιολόγηση και ιεράρχηση στα πλαίσια μιάς διαβούλευσης με τους Προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων τόσο δημοκρατικής και ομόφωνης, που ο κ. Ζερβάκης και οι λοιποί σύμβουλοι της παράταξής του δεν την άντεξαν και αποχώρησαν.
  • Τέλος, θα πρέπει ο κ. Ζερβάκης να γνωρίζει ότι τα έργα του προηγούμενου Τεχνικού προγράμματος έχουν υλοποιηθεί στο σύνολό τους σχεδόν. Τώρα όσον αφορά τα περί «συμπληρώσεων» του Τεχνικού προγράμματος, ο κ. Ζερβάκης δείχνει να μη γνωρίζει ότι στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε στην ουσία η κατανομή σε έργα και δράσεις του προγράμματος Σ.Α.Τ.Α. ενώ στο τελευταίο εντάχθηκαν και οι χρηματοδοτήσεις από άλλες πηγές.

 

Κλείνοντας θα ανταποδώσουμε στον κ. Ζερβάκη ένα γνωμικό αντίστοιχο με εκείνο το περί «αλήθειας» που αποτέλεσε το επιμύθιο του δελτίου τύπου του : Τελικά, η πολλή δημοκρατία κ. Ζερβάκη, δύσκολα αντέχεται από ορισμένους…

 

                                                            Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας