16/4/2010 Επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την ολοκλήρωση του Αεροδρομίου Σητείας

16/04/2010 14:19  -  397 αναγνώσεις

 

  Χθες Πέμπτη 15/4/2010 επισκέφθηκε το αεροδρόμιο Σητείας κλιμάκιο της ΕΥΔΕ αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδας μετά από παρέμβαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρχιμάκη Μιχάλη και με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

  Το κλιμάκιο αποτελούμενο από 5 μηχανικούς συζήτησε με την ανάδοχο εταιρεία ΕΡΚΑΤ Α.Ε. όλες τις λεπτομέρειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν παρουσιαστεί και δεν αντιμετωπίστηκαν από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση του έργου και λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

  Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας και το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Διαπιστώθηκε ότι πράγματι δεν υπήρχε το απαιτούμενο ενδιαφέρον από την προηγούμενη Κυβέρνηση με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του αεροσταθμού. Όπως διαβεβαίωσε το κλιμάκιο και ο ανάδοχος τον Δήμαρχο Σητείας όλα τα υφιστάμενα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν και δόθηκε εντολή στον εργολάβο να αρχίσει να εργάζεται εντατικά.

  Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων είναι να ολοκληρωθεί ο αεροσταθμός το ταχύτερο δυνατόν και θα υπάρχει γι’ αυτό συνεχής παρουσία στο εργοτάξιο και συνεργασία των μηχανικών του Υπουργείου με τον ανάδοχο, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος παρουσιαστεί.

  Ο Δήμαρχος  Σητείας εξέφρασε την ικανοποίησή του στο κλιμάκιο της ΕΥΔΕ και μέσω αυτού στους Υπουργούς για την άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης στο αίτημα των Δήμων Σητείας, Λεύκης, Ιτάνου και Μακρύ Γιαλού, της Νομαρχίας Λασιθίου, της ΤΕΔΚ Λασιθίου και των τοπικών φορέων Ανατολικής Κρήτης για την ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών του Αεροδρομίου Σητείας, με στόχο από το 2011 να εξυπηρετεί και πτήσεις εξωτερικού.

 

                                                            Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας