2/03/2010 Αίτημα του Δήμου για την ολοκλήρωση Αεροσταθμού Αεροδρομίου Σητείας

02/03/2010 11:25  -  395 αναγνώσεις

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Αεροσταθμού του Αεροδρομίου Σητείας. Η επιστολή που συναποφασίστηκε να σταλεί προς τον Υπουργό Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων και κάθε άλλο σχετικώς αρμόδιο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

  Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας στη συνεδρίαση της 26/2/2010 με ομόφωνη απόφασή του αποφάσισε:

1)      Να   διαμαρτυρηθεί έντονα στο αρμόδιο υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων για  την απαράδεκτη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Αεροσταθμού του Αεροδρομίου Σητείας, γιατί αυτή η καθυστέρηση πλήττει την ανάπτυξη  της περιοχής και την εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης.

2)      Να ζητήσει από την Κυβέρνηση να πάρει τις απαιτούμενες αποφάσεις για τη στελέχωση και πλήρη ανάπτυξη του Αεροδρομίου, ώστε αυτό να  ανταποκριθεί στην επιβατική και τουριστική κίνηση (ίδρυση Αστυνομικού Σταθμού Αεροδρομίου, ενίσχυση Πυροσβεστικής, στελέχωση ΥΠΑ κλπ).

3)      Να ζητήσει επίσημη ενημέρωση για το οριστικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του κτιρίου του Αεροσταθμού που για μας δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 6 μήνες, ώστε τον προσεχή Σεπτέμβριο να γνωρίζουν οι τουριστικοί πράκτορες για τα νέα συμβόλαια του 2011.

4)      Να ζητήσει από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρχιμάκη, το Βουλευτή κ. Πλακιωτάκη , τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας κ. Καρούντζο και το Νομάρχη Λασιθίου κ. Αναστασάκη , να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα του Δήμου Σητείας για την άμεση ολοκλήρωση του αεροσταθμού του Αεροδρομίου Σητείας.

           Κύριε Υπουργέ,

  Πιστεύουμε ότι το αίτημά μας είναι δίκαιο και η αγωνία μας δικαιολογημένη γιατί πιστεύουμε ότι τα ημιτελή έργα πρέπει επειγόντως να ολοκληρωθούν, ιδιαίτερα δε τα έργα που αποτελούν βασική υποδομή ανάπτυξης ενός τόπου, όπως είναι το αεροδρόμιο για τη Σητεία.

  Με την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση θα βοηθήσει, όπως και στο παρελθόν, την αναπτυξιακή μας προσπάθεια Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

 

 

                                                           Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας