14/04/2010 Δελτίο Τύπου Σύσκεψης Φορέων για την πορεία ολοκλήρωσης Αεροδρομίου Σητείας

14/04/2010 12:44  -  265 αναγνώσεις

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σητείας μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Σητείας κ. Νίκου Κουρουπάκη, Τρίτη 13/4/2010, ώρα 7.30μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , σύσκεψη των Δημάρχων Ιτάνου κ. Χατζηνάκη Ιωάννη, Λεύκης κ. Δρακάκη Ιωάννη και Μακρύ Γιαλού κ. Καλαντζάκη Θεοδόση, του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Πετράκη Νίκου, μελών των Δημοτικών Συμβουλίων  των Δήμων Σητείας, Ιτάνου, Λεύκης και Μακρύ Γιαλού, μελών των ΔΣ των συλλόγων ξενοδόχων Σητείας και Ιεράπετρας, ΕΑΣ, ΟΑΣ , ενοικιαζομένων δωματίων Σητείας και Μακρύ Γιαλού, μελών των Εμπορικών συλλόγων Σητείας και Μακρύ Γιαλού παρουσία των ΜΜΕ Σητείας, με θέμα «Τρόποι Δράσης για την άμεση ολοκλήρωση του αεροσταθμού του Αεροδρομίου Σητείας». 

 

  Αφού  έγινε ενημέρωση των παρευρισκομένων από το Δήμαρχο Σητείας και αναγνώστηκαν έγγραφα της  ΥΠΑ και της ΕΔΥΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδας σχετικά με το θέμα, έγιναν τοποθετήσεις των δημάρχων και αρκετών από τους παρευρισκόμενους φορείς. Από όλους εκφράστηκε ανησυχία για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του αεροσταθμού του Αεροδρομίου Σητείας, εκφράστηκαν φόβοι μήπως η καθυστέρηση οφείλεται και σε παρασκηνιακές ενέργειες κύκλων που αντιτίθενται στην πλήρη λειτουργία του Αεροδρομίου και την εξυπηρέτηση πτήσεων charter .

 

  Μετά από διαλογική συζήτηση κατά την οποία έγιναν προτάσεις ακόμη και για άμεσες κινητοποιήσεις με κλείσιμο Δήμων , καθώς και άλλες μορφές αγώνα, στο τέλος συμφωνήθηκε να ζητηθεί από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρχιμάκη Μιχάλη να βοηθήσει ώστε επιτροπή να επισκεφτεί το Υπουργείο Μεταφορών και να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του αεροσταθμού ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες και να καταστεί δυνατόν η ΥΠΑ να δώσει πράσινο φως στις εταιρίες που ζητούν να έλθουν στη Σητεία αλλά και οι τουριστικοί πράκτορες να γνωρίζουν έγκαιρα ότι το 2011 θα μπορούν να φέρουν τουρίστες στο Αεροδρόμιο της Σητείας.

 

  Η ολοκλήρωση του Αεροσταθμού τέθηκε από όλους ως υπ’ αριθμ. 1 προτεραιότητα έναντι οποιουδήποτε άλλου έργου στην περιοχή, γιατί αφενός θα ανοίξει ο δρόμος για επενδύσεις που θα δώσουν δουλειά  σε πολλούς εργαζόμενους, αφετέρου θα τονωθεί η τουριστική κίνηση και θα στηριχτούν οι επιχειρήσεις τουρισμού του νομού Λασιθίου.

 

  Άλλη καθυστέρηση δεν είναι αποδεκτή και αν συμβεί θα οδηγήσει αναπόφευκτα όλους τους φορείς σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.        

 

 Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας