21/05/2010 Δελτίο Τύπου επίσκεψης απεργών στο Δήμαρχο Σητείας κ. Ν. Κουρουπάκη

21/05/2010 10:05  -  220 αναγνώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε κινητοποιήσεις προέβησαν σήμερα 20/05/2010 στη Σητεία, έντεκα κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς της Σητείας συμμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ , ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό αλλά και  για τις τελευταίες εξελίξεις στο σχέδιο « Καλλικράτης».

Οι απεργοί κατέληξαν στο Δήμο Σητείας. Ο Δήμαρχος κ. Ν. Κουρουπάκης τους κάλεσε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα προβλήματα τοπικού ενδιαφέροντος και κυρίως να ενημερωθούν σχετικά με το θέμα της συνένωσης του Δ. Μακρύ Γιαλού με το Δήμο Ιεράπετρας.

Ο Δήμαρχος, που μόλις είχε έρθει από ταξίδι του στην Αθήνα, όπου είχε συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους επί του θέματος, προέβη σε λεπτομερή ενημέρωση τους και κατέληξε :

« Οι ευθύνες, για την αλλαγή του χωροταξικού σχεδιασμού που ίσχυε μέχρι και την Παρασκευή 14/5 και που ξαφνικά άλλαξε με την προσάρτηση του Δήμου Μακρύ Γιαλού στο Δήμο Ιεράπετρας, ανήκουν στο Υπουργείο Εσωτερικών. Σ ’αυτό, απομένει πλέον να αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία και τις αντιδράσεις των πολιτών του Δήμου Μακρύ Γιαλού – που το σωστότερο θα ήταν να εκφράσουν την επιθυμία τους και με δημοψήφισμα – και να επιτρέψει τη συνένωση τους με το Δήμο Σητείας, αφού με αποφάσεις των Τοπικών τους Συμβουλίων αυτό ζητούν οι ίδιοι.   Η ευθύνη ανήκει και στο Δ.Σ. του Δήμου Μακρύ Γιαλού που αιφνιδιαστικά υποχώρησε από την αρχική του θέση περί αυτονομίας  και , με ευκαιριακή πλειοψηφία, αποφάσισε υπέρ της συνένωσης με το Δήμο Ιεράπετρας.

Αισιοδοξώ ότι η φωνή της τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων της θα φτάσει στα αυτιά των αρμοδίων και θα οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. »

 

                                                                      Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας