21/9/2010 ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

21/09/2010 13:13  -  975 αναγνώσεις

 

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης διοργανώνει μια Διεθνή Συνάντηση για την Πράσινη Ανάπτυξη στην πράξη στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Σητείας.

Η περιοχή έχει σημαντικές πρωτοποριακές εφαρμογές πράσινης ανάπτυξης στους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας, του τουρισμού και άλλες.

Σκοπός της Συνάντησης είναι:

  • Η ανάδειξη της σημασίας της Πράσινης Ανάπτυξης και η διατύπωση προτάσεων για την ταχύτερη, ευρύτερη και βέλτιστη εφαρμογή της.
  • Η συμβολή στην προώθηση και προσέλκυση επενδύσεων Πράσινης Ανάπτυξης στην Κρήτη και στην Ελλάδα.

Οι εισηγητές προέρχονται από  τον ακαδημαϊκό, τον επιχειρηματικό, τον οικολογικό και τον πολιτικό χώρο της Ελλάδας, της Γαλλίας και άλλων χωρών.

Συνδιοργανωτές στην Συνάντηση για την Πράσινη Ανάπτυξη είναι η Περιφέρεια Κρήτης-Ενεργειακό κέντρο, οι Δήμοι Σητείας, Μακρύ Γιαλού, Ιτάνου, Λεύκης και η Ελληνογαλλική Αντιπαράθεση.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση και παράσταση του Ύμνου του Δικταίου Διός στη Μινωική Πόλη του Παλαικάστρου και Μινωικό Δείπνο στο Φοινικόδασος Βάι.

Επίσης ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης διοργανώνει στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Σητείας το 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Απελευθερωμένη Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη (DEMSEE 2010).

Το Συνέδριο αυτό μπορεί να συμβάλει στην βέλτιστη αντιμετώπιση και αξιοποίηση των νέων συνθηκών στο κρίσιμο χώρο της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας στην Ν.Α. Ευρώπη και στην χώρα μας.