25/5/2010 Σύσκεψη φορέων των τριών Δήμων Σητείας στο Τ.Δ. Λιθινών

25/05/2010 09:42  -  941 αναγνώσεις

 

     Την Δευτέρα 24/5/2010 και ώρα 7μ.μ. έγινε σύσκεψη φορέων των τριών Δήμων Σητείας, Ιτάνου και Λεύκης μετά από πρόσκληση των Τοπικών Συμβουλίων Λιθινών, Πεύκων, Χρυσοπηγής, Περβολακίων και Δημ. Συμβούλων του Δήμου Μακρύ Γιαλού.

   Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της αλλαγής της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών ως προς το χωροταξικό του Νομού Λασιθίου που περιέλαβε το Δήμο Μακρύ Γιαλού στο Δήμο Ιεράπετρας ενώ η φυσική του θέση είναι η συνένωσή του με το Δήμο Σητείας, όπως είχε εγκρίνει και το Υπουργικό Συμβούλιο. Στη σύσκεψη μίλησαν αρκετοί εκπ/ποι φορέων με κοινό παρανομαστή την  καταγγελία του Υπουργείου Εσωτερικών για μεθοδεύσεις μέσω παραγόντων του Δήμου Μακρύ Γιαλού και Ιεράπετρας και ανέδειξαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στη Σητεία με την ανατροπή της πληθυσμιακής ισορροπίας που είχε επιτευχθεί στο Λασίθι με την δημιουργία 4 Δήμων όσες και οι πρώην επαρχίες.

  Η αποκοπή του Δήμου Μακρύ Γιαλού από την Επαρχία Σητείας και με τον τρόπο που έγινε αδικεί τη Σητεία και εξοργίζει τους πολίτες, οι οποίοι ζητούν πολιτικές ευθύνες για το γεγονός. Η σύσκεψη κατέληξε στις 10μ.μ. σε ψήφισμα με το οποίο στηρίζεται η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και ζητά την ενεργοποίηση όλων των αιρετών ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία στο Λασίθι με την επαναφορά του Δήμου Μακρύ Γιαλού στην ενότητα της Σητείας.

  Παράλληλα αποφάσισαν να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να ευαισθητοποιηθεί η Κυβέρνηση και να ικανοποιήσει το αίτημα των Τοπ. Διαμερισμάτων του Δήμου Μακρύ Γιαλού για ένταξή τους στο Δήμο Σητείας.

  Περαιτέρω κινητοποιήσεις θα προγραμματιστούν στη σύσκεψη στο Δήμο Σητείας την Τρίτη το πρωί, ενώ παράλληλα «κινήσεις πολιτών» απαιτούν δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

 

                                                             Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας